Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros valmisteilla

Kustannustuen kolmatta kierrosta valmistellaan ja lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä. Yrityksille ja nyt myös yksinyrittäjille tarkoitetun kustannustuen kolmas kierros voi avautua huhtikuun loppupuolella. Kriteereitä on muutettu niin, että pieni yritys ja yksinyrittäjä yltävät pienimpään tukirajaan aiempaa helpommin.

Ei toimialarajoituksia kolmannella hakukierroksella

Kustannustuen kolmas hakukierros olisi tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronan takia pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020. Tällä hakukierroksella ei ole toimialarajoituksia, joten kaikkien toimialojen yritykset voivat hakea kustannustukea.

Lausuntokierroksen perusteella hallitus on myös täsmentänyt tuella korvattavien joustamattomien kustannusten määritelmää. Lisäksi työnantajan sivukulut, kuten sosiaaliturvamaksut ja työterveyskustannukset, hyväksyttäisiin jatkossa tukikauden kustannuksiksi tietyllä osuudella tukikauden palkkakuluista.

EMU apuna kustannustuen hakemisessa

Me EMUlla voimme auttaa yritystäsi kustannustuen hakemisessa, olethan yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi EMUlla. Tiedotamme asiasta lisää lähiaikoina, kun yksityiskohdat kustannustuen kolmannelle kierrokselle selkenevät.

Lisätietoa Valtiokonttorin sivuilta.

Tarvitsetko apua rahoitushakemuksissa?

Me EMUlla autamme erilaisten rahoitushakemusten tekemisessä. Ota rohkeasti yhteyttä!