Yritysten kustannustuen haku avautunut 27.4.2021

Kustannustuen haku on auki 27.4.–23.6.2021. Kustannustuen kolmas hakukierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronan takia pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020. Kustannustukea voivat hakea kaikki yritykset sekä liiketoimintaa harjoittavat yhdistykset ja säätiöt. Tuen piiriin kuuluvat toimialat näet täältä.

Kustannustuen haun kriteereitä on muutettu niin, että tukea voidaan myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille. Kustannustuki on korvaus yrityksen joustamattomista kustannuksista ja palkkamenoista. Joustamattomat kustannukset on nyt määritelty laissa entistä tarkemmin. Lisäksi työnantajan sivukuluista, kuten sosiaaliturvamaksuista ja työterveyskustannuksista, voidaan jatkossa korvata tietty osuus.

EMU apuna kustannustuen hakemisessa

Me EMUlla voimme auttaa yritystäsi kustannustuen hakemisessa. Kaikista Valtiokonttorin kustannustukihakemuksista läpi on mennyt 38 %, kun taas meidän asiakkaillemme tekemistämme hakemuksista läpimeno on ollut 80 %. Olethan yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi EMUlla, autamme mielellämme!

Lisätietoa Valtiokonttorin sivuilta.

Tarvitsetko apua rahoitushakemuksissa?

Me EMUlla autamme erilaisten rahoitushakemusten tekemisessä. Ota rohkeasti yhteyttä!