Yritysten kustannustuen haku auennut 21.12.2021

Kustannustuen viides hakukierros on auennut ja haku on auki 21.12.2021–18.2.2022. Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.–30.9.2021. Rajoitus on voinut kohdistua suoraan yritykseen tai sen asiakaskuntaan.

Kuka tukea voi hakea?

Tuen ehdot:

  • Yrityksen Verohallinnolle 1.6.2021 ilmoitettu päätoimiala kuuluu tuen piiriin. Jos yrityksen toimiala ei kuulu tuen piiriin mutta muut tuen ehdot täyttyvät, tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti, jos yritykseen tai sen asiakaskuntaan on kohdistunut julkisoikeudellinen koronapandemian torjuntaan liittyvä rajoitus.
  • Yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vertailukausien välillä (vs. 1.6.2019–30.9.2019).
  • Yrityksellä on joustamattomia kuluja yli 2000 euroa.

Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu. Yrityksellä tulee kuitenkin olla Y-tunnus.

Tuen piiriin kuuluvat toimialat näet täältä.

EMU apuna kustannustuen hakemisessa

Me EMUlla voimme auttaa yritystäsi kustannustuen hakemisessa. Olethan yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi EMUlla, autamme mielellämme.

Lisätietoa löydät Valtiokonttorin sivuilta.

Tarvitsetko apua rahoitushakemuksissa?

Me EMUlla autamme erilaisten rahoitushakemusten tekemisessä. Ota rohkeasti yhteyttä!