Tosiasiallisten edunsaajien tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä

Olethan huomioinut, että tosiasiallisten edunsaajien ilmoittamisvelvollisuuden aikaraja on 1.7.2020? Tämä tarkoittaa sitä, että useimpien yritysten täytyy ilmoittaa omistajiensa – niin sanottujen tosiasiallisten edunsaajiensa – tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä. Velvoite koskee kaikkia osakeyhtiöitä ja osuuskuntia. Toiminimiyrittäjien ja porssiyhtiöiden ei tarvitse ilmoitusta tehdä.

Tosiasiallinen edunsaaja on henkilö, joka esimerkiksi omistaa yli 25 prosenttia yrityksen osakkeista suoraan tai välillisesti toisen yrityksen kautta. Ilmoitus täytyy tehdä myös, kun yrityksellä ei ole edunsaajia tai he eivät ole yrityksen tiedossa. Ilmoittamisvelvollisuus perustuu rahanpesulakiin ja EU-direktiiviin.

Milloin ilmoitus tehdään?

Yrityksillä on 1.7.2020 asti aikaa tehdä ilmoitus. Sen jälkeen ilmoitus tehdään aina, kun perustetaan uusi yritys tai kun edunsaajien tiedot muuttuvat.

EMU voi tehdä ilmoituksen puolestasi

Lisätietoa uudesta ilmoitusvelvoitteesta löydät alla olevien linkkien kautta tai kysymällä meiltä. Halutessasi voimme tehdä ilmoituksen puolestasi. Samalla voisimme tarkistaa, että yhtiönne osakasluettelo on ajan tasalla ja lain edellyttämällä tasolla. Kysy lisää omalta yhteyshenkilöltäsi tai jätä yhteystietosi, niin hoidetaan asia kuntoon!

 

Lisätietoa Taloushallintoliiton sivuilta:
Uusi velvoite yrityksille: omistajien (edunsaajien) tiedot kaupparekisteriin 1.7.2019 alkaen

Lisätietoa PRH:n sivuilta:
Yrityksen edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1.7.2019 alkaen

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä! Voimme tarkistaa samalla, että yhtiönne osakasluettelo on ajan tasalla ja lain vaatimalla tasolla. Voit myös lähettää viestiä suoraan osoitteeseen lakituki@emu.fi, autamme mielellämme!