EMU Growth Partners on Green Office -sertifioitu

EMU haluaa olla moderni toimija ja kantaa kortensa kekoon vastuullisuusasiat huomioiden. Tästä pitkäjänteisestä työstä konkreettisena todisteena meille myönnettiin juuri WWF:n Green Office -sertifikaatti. Päätavoitteenamme ei luonnollisesti ollut pelkästään sertifikaatin saaminen, vaan Green Office on tarjonnut oivan työkalun toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja seuraamiseen. Vastuullisuustyö ei suinkaan lopu tähän!

EMU on ollut edelläkävijä paperittomassa taloudenpidossa jo pitkään, ja kaikki taloushallintoon liittyvät prosessit on pyritty sähköistämään mahdollisimman kattavasti. “Olemme lisäksi haastaneet itsemme pohtimaan aidosti yrityksen roolia yhteiskunnassa. Voisiko se olla jotain suurempaa kuin omistajilleen tuotettu voitto, ja miten esimerkiksi negatiiviset ulkoisvaikutukset tulisi huomioida yrityksen toiminnassa?”, EMUn toimitusjohtaja Samuli Saviala pohtii.

Mikä Green Office?

WWF:n Green Office -ohjelma toimii yrityksen ympäristöjohtamisen välineenä. Green Officessa rakennetaan oman organisaation tarpeisiin sopiva ympäristöjärjestelmä WWF:n suositusten avulla. Tavoitteena on pienentää organisaation hiilijalanjälkeä jatkuvan parantamisen hengessä.

Prosessin alussa selvitetään yrityksen lähtötilanne. Selvityksen pohjalta luodaan vuosittainen suunnitelma, jonka toimenpiteitä noudattamalla pyritään pienentämään työpaikan ympäristöön liittyvää jalanjälkeä. Ohjelmaan kirjattujen toimenpiteiden toteutuksen jälkeen organisaation toimipisteet auditoidaan WWF:n asiantuntijoiden toimesta Green Office -sertifikaatin saavuttamiseksi. Sertifikaatti on tunnustus siitä, että yrityksen ympäristöjärjestelmän toiminta vastaa ulkoisesti asetettuja kriteereitä ja että yritys on sitoutunut jatkuvaan parantamiseen.

Kipinä vastuullisuuteen emulaisilta

Meillä EMUlla työntekijöille annetaan tilaa, vastuuta ja vaikutusmahdollisuuksia. Olemme huomanneet, että upeita asioita syntyy, kun aidosti innokkaat ihmiset saavat äänensä kuuluviin. Kimmoke järjestelmällisempään vastuullisuustyöhön sai kipinän emulaisilta itseltään ja nyt muutaman vuoden toiminnassa ollut vastuullisuustiimimme on tehnyt upeaa työtä tämän tärkeän asian eteen. Viime vuonna kirkastettu strategia tarjosi tilaisuuden sanoittaa EMUn vastuullisuuteen liittyviä toimia uudelleen ja täsmentää tulevaisuuden tavoitteita. Yksi virstanpylväs tällä matkalla saavutettiin nyt Green Office -sertifikaatin myötä.

 

Green Office -sertikaatti EMUlle

Lue myös: EMU pienentämässä hiilijalanjälkeä Green Officen avulla 

Tutustu taloushallintoalan parhaaseen yrityskulttuuriin!

Vastuullisuus on osa EMUn kulttuuria! Tutustu EMUn kulttuurikäsikirjaan, joka esittelee tiiviissä paketissa kulttuuriarvomme, jotka haluamme tuoda näkyväksi ihan jokaikiselle emulaiselle – niin nykyisille kuin tuleville – ja toki myös rakkaille asiakkaillemme. Kulttuurikäsikirja ja valitsemamme kulttuuriarvot ohjaavat koko EMUn kulttuuria ja tekemistä, ne ovat meidän selkärankamme.