EMU mukana Boardman Grown Kasvuyritysten vauhdittamishankkeessa

Kasvuyrittäjien osaamisverkosto Boardman Grow on käynnistänyt alkuvuodesta 2019 kaksivuotisen kasvuyritysten vauhdittamishankkeen. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa ja ratkoa suomalaisia yrityksiä pidätteleviä kasvun esteitä kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn sekä kansainvälistymiseen liittyen.

Vauhdittamishankkeen tämän vuoden kolmas kasvusparraustilaisuus järjestetään Tampereella 3.9. Tilaisuudessa kokeneet yrittäjät ja asiantuntijat ovat keskustelemassa kokemuksistaan kasvun haasteista, riskeistä ja niiden ratkaisemisesta. Myös meidän asiantuntijamme EMUlta on mukana tapahtumien round table -keskusteluissa sparraamassa talouden hallinnasta kasvussa yhdessä mielenkiintoisten case-yritysten kanssa. Keväällä tilaisuudet järjestettiin Turussa ja Helsingissä. Lokakuussa vastaava tilaisuus on luvassa vielä Oulussa.

Tampereen tilaisuudessa EMUn round table -keskustelu käydään aiheesta “Mutkat suoriksi – Miten automatisoida yrityksen prosesseja?”. Keskustelun alustajana on Jackbot Oy:n Antti Eerola ja keskustelun vetäjänä toimii Samuli Saviala EMUlta.

Kasvuyrityksien haasteita taklaamassa

Me EMUlla haluamme olla mukana auttamassa kasvuyrityksiä menestymään ennakoivan talouden hallinnan avulla. Helpotamme kasvuyritysten rahoituksen saantia, parannamme heidän kykyään nähdä tulevaisuuteen ja kasvatamme ymmärrystä mitä milläkin hetkellä liiketoiminnalta edellytetään. Esimerkiksi, riittääkö kassa, kuinka paljon käyttöpääomaa kasvu syö tai palaako henkilöstö loppuun.

“Kun vauhti on kova, kasvu ja ennen kaikkea sen nopeus voi yllättää. Vauhtisokeuden huumassa talouden hallinta ei ole välttämättä päällimmäisenä mielessä. Kasvu syö rahaa, mutta kuinka paljon? Tuloksen ja taseen todellisuutta ei välttämättä nähdä eikä tiedetä kuinka kauan rahat riittävät.“, EMUn toimitusjohtaja Samuli Saviala summaa kasvuyritysten kohtaamia haasteita.

Kasvua voi hidastaa myös rahoituksen loppuminen kesken kiivainta kasvua. Vierasta pääomaa ei ole saatavilla, koska valtaosalla kasvuyrityksistä ei riitä vakuusmassa ja oman pääoman ehtoista rahoitusta on Suomessa tarjolla liian vähän.

“Meidän avullamme kynnykset kasvun polulla pystytään tunnistamaan, niihin voidaan etukäteen varautua ja lopulta ylittää parhaalla mahdollisella tavalla. Myös EMU on kasvuyritys, joten uskallan väittää että tunnemme kasvuyritysten haasteet kuin omat taskumme.”, Saviala jatkaa.

Ilmoittaudu mukaan Tampereella 3.9.2019 pidettävään Kaaoksesta kasvuun -tilaisuuteen!
Parhaita eväitä tilaisuus ja koko hanke tarjoaa yrityksille, joilla on jo vakiintunutta toimintaa, palkattua henkilökuntaa ja tahtoa hakea uutta kasvua ja skaalautuvuutta liiketoimintaan.

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!

Kaipaatko apua liiketoiminnan kasvussa? Me autamme mielellämme. Ota rohkeasti yhteyttä!