Miten säilytät henkilöstön luottamuksen vaikeina aikoina?

Nyt on se hetki kun sinulta vaaditaan johtajana jämäkkyyttä ja johdonmukaisuutta inhimillisellä otteella. Panos on kova: ilman ihmistesi tukea sinulla ei kriisin jälkeen ole mitään, mutta onnistuessasi olette vahvempia kun koskaan.

Pidä seuraavat seikat mielessä johtamisen tukena:

  • Arvot – Perusta päätöksesi yrityksen arvoihin
  • Inhimillinen johtaminen – Ole linjakas ja selkeä, mutta myös empaattinen ja läsnäoleva
  • Viestintä – Kommunikoi selkeästi, avoimesti ja tunnetilat huomioiden

Lue lisää aiheesta: Kolme keinoa tehdä vaikeista tilanteista inhimillisiä

EMU tarjoaa kattavasti tukea kaikenlaisissa henkilöstöön liittyvissä asioissa. Voit tutustua palveluihimme täällä. Verkostoidumme mielellämme myös LinkedInin puolella, Juuli-Maria Vuori ja Mari Romppanen.

Katso webinaaritallenne

Boardman Grow, FiBAN ja EMU Growth Partners järjestivät 7.5.2020 webinaarin aiheesta ”Poikkeustilasta kasvuun – Mitä parhaissa yrityksissä tehdään juuri nyt?”.

 

Webinaarin sisältö:

  • Do’s and don’ts: Miten säilytät henkilöstön luottamuksen vaikeina aikoina? Nyt on se hetki kun sinulta vaaditaan johtajana jämäkkyyttä ja johdonmukaisuutta inhimillisellä otteella. Panos on kova: ilman ihmistesi tukea sinulla ei kriisin jälkeen ole mitään, mutta onnistuessasi olette vahvempia kun koskaan. Sparraajana: Mari Romppanen, HR Consultant ja Juuli-Maria Vuori, HR Manager & Business Coach EMU Growth Partners.
  • Kuinka pitää startup jatkorahoituskelpoisena myös kriisin jälkeen? Sijoittajat tekevät kovasti töitä auttaakseen portfolioyrityksiään eteenpäin ja pivotoimaan uuteen nousuun. Bisnesenkelit kertovat, missä asioissa sijoittajat voivat tukea yrittäjiä kriisin keskellä. Paneelissa: Reima Linnanvirta, FiBANin hallituksen puheenjohtaja, Maarit Gockel, FiBANin jäsen ja enkelisijoittaja. Moderoija: Amel Gaily, FiBANin toimitusjohtaja
  • Case Kolster: Kuinka kehittyä johtajana poikkeustilan paineessa? Konkreettisia esimerkkejä siitä, miten punnita ja toteuttaa päätöksiä kun listan kärjessä on paitsi liiketoiminnan realiteetit myös henkilöstön hyvinvointi. Entä miten voit hyödyntää kasvuyrittäjän ekosysteemiä, jotta osaat viedä yrityksen pidemmälle tulevaisuuteen ja uuteen kasvuun? Kokemuksia jakaa: Timo Helosuo, Kolsterin toimitusjohtaja

Pidä sanat ja teot linjassa – sydän mukana!