Yogaia

“Kun kirjanpito on kunnossa ja taloushallintoon liittyvät asiat hoidetaan ammattitaidolla, tuo se huolettomuutta ja antaa mielenrauhan."

EMU tuo mielenrauhaa Yogaialle – namaste!

Maailman ensimmäinen nettijoogastudio tuo joogan ja muut treenit ihmisten olohuoneisiin. Treenitallenteita voi katsoa milloin ja missä vaan – ja livetunneille voi osallistua myös kamera päällä, jolloin ohjaaja pystyy antamaan vinkkejä treenajille henkilökohtaisesti.

Kipinä Yogaian syntymiseen syttyi perustaja Mikko Petäjän henkilökohtaisesta tarpeesta. Vastaavia nettipalveluita ei ollut tarjolla Suomessa 2010-luvun alkupuolella. Yogaia on Suomessa kehitetty nettipalvelu, jonka valikoimassa on monipuolinen kattaus erilaisia jooga-, pilates- ja lihaskuntotunteja. Palvelu on tarjolla suomeksi ja englanniksi, ja asiakkaita on yli 50 maasta. Yogaialla on studiot Suomen lisäksi Lontoossa ja Los Angelesissa, joissa tuotetaan englanninkielistä sisältöä palveluun.

Ihmisten hyvinvointi ajaa Yogaiaa eteenpäin

“Me Yogaialla olemme todella ‘mission driven’ porukkaa, kaikille tiimiläisillemme on äärimmäisen tärkeää, että palvelumme avulla pystymme konkreettisesti parantamaan ihmisten hyvinvointia”, kertoo Yogaian COO Kaisa Soininen. Markkinat nettitreenipalveluille ovat kasvaneet vuosien myötä valtavasti. Kaisa näkee kuitenkin ainoastaan positiivisena, että kilpailijoita tulee yhä enemmän markkinoille. “Ihmisten hyvinvointi on sellaisella tasolla, että työnsarkaa on!”, hän naurahtaa. Koronapandemian myötä Yogaia on saanut paljon uusia asiakkaita ja kiinnostus on merkittävästi kasvanut. Kaisalla on selkeä visio miten kuluttajakäyttäytyminen treenaamisen suhteen muuttuu: “Online-palvelut jäävät todennäköisesti fyysisten treenien rinnalle niitä tukemaan, eivätkä ne kilpaile keskenään. Nykyarki on niin kiireistä, että helppo 10 minuutin online-treeni keskellä päivää toimii erinomaisesti.” Viimeisten vuosien aikana Yogailla on huomattu myös kasvava tarve heidän palveluilleen B2B-puolella. “Työhyvinvointi ja päivien tauottaminen nähdään onneksi nyt työpaikoilla erittäin tärkeänä, ja me pystymme ja haluamme auttaa myös siinä”, kertoo Kaisa Soininen kasvupotentiaalista yrityspuolella.

Taloushallinto ulkoistettiiin EMUlle

Ennen EMUn astumista kuvioihin Yogaialla oli täysipäiväinen controller hoitamassa heidän taloushallintoaan. Controller siirtyi muihin tehtäviin ja ehdotti Yogaian johdolle, että hänen mielestään voisi olla järkevää ulkoistaa taloushallinto osaavalle kumppanille sisäisen taloushallinnon ammattilaisen palkkaamisen sijaan. He kartoittivat muutamia eri palveluntarjoajia, joista lopulta päädyttiin valitsemaan EMU. Yogaialla nähtiin, että EMUlla on kumppanina kasvunvaraa ja paremmat mahdollisuudet tukea myös Yogaian kasvua ja kansainvälistymistä perinteiseen tilitoimistoon verrattuna. Tällä hetkellä EMU hoitaa Yogaian kirjanpidon ja palkanlaskennan, mutta esimerkiksi mahdollisten tulevien rahoituskierrosten varalle on hyvä, ettei apua niihin tarvitse lähteä etsimään tuttua kumppania kauempaa!

Yhteistyötä, jota myös kirjanpitäjä kiittelee

“Yogaia on ihana asiakas! Yhteistyö heidän kanssaan on todella antoisaa ja mukavaa. Jo siitä hetkestä asti, kun Yogaia tuli EMUlle asiakkaaksi, on ollut tervetullut fiilis, että saan olla tekemässä työtäni osana Yogaia-perhettä!”, kuvailee Yogaian kirjanpitoa hoitava EMUn Ami Heikkinen. Kaisa Soininen ei myöskään säästele kehujaan EMUn ja erityisesti Amin kanssa työskentelystä. “Ensi alkuun minulla oli pienet epäilykset tilitoimiston kanssa toimimisesta, kun vertailukohtana oli oma talon sisällä ollut controller. Alusta asti olemme kuitenkin saaneet huomata, että huoli on ollut täysin turha! Ami on rautainen ammattilainen, joka aina joko tietää itse vastaukset kysymyksiimme tai selvittää ongelmamme muiden EMUn asiantuntijoiden kanssa. Me olemme löytäneet helpot ja hyvät kommunikointitavat, jotka toimivat äärettömän hyvin”, hehkuttaa Kaisa Soininen. Suurin osa kommunikaatiosta hoidetaan EMUn ja Yogaian kanssa sähköisten välineiden kautta. Toki puhelimellakin saa nopeasti avun, jos tarve vaatii.

Hyvä kumppani takaa mielenrauhan

“Kun kirjanpito on kunnossa ja taloushallintoon liittyvät asiat hoidetaan ammattitaidolla, tuo se huolettomuutta ja antaa mielenrauhan. Me pystymme keskittymään omaan tekemiseemme ja voimme luottaa siihen, että taloushallinto on hyvissä ja osaavissa käsissä”, summaa Kaisa Soininen ja jatkaa hymyn kare äänessään: “Kaikki on vaan mennyt tosi hyvin”.

“Kun kirjanpito on kunnossa ja taloushallintoon liittyvät asiat hoidetaan ammattitaidolla, tuo se huolettomuutta ja antaa mielenrauhan. Kaikki on vaan mennyt tosi hyvin”. Kaisa Soininen, COO, Yogaia