Kasvuryhmä

Kasvuryhmä aloitti yhteistyön EMUn kanssa, koska he olivat kuulleet verkostonsa kautta hyvää EMUsta ja halusivat taloushallinnon kumppanikseen ketterän toimijan.

Vaivatonta yhteistyötä samanhenkisen kumppanin kanssa – näin EMU on säästänyt
Kasvuryhmän aikaa

Kasvuryhmä on keväällä 2015 perustettu scaleupien eli vähintään 10M euroa vaihtavien, kovat kasvutavoitteet omaavien yrityksien yhteisö, jonka jäsenenä on yli 180 suomalaista scaleup -johtajaa ja -omistajaa. Kasvuryhmän Törkee Lupaus on, että vuoden 2023 loppuun mennessä Kasvuryhmä-yhteisöön kuuluvat scaleupit ovat luoneet yhteensä 15 MRD € uutta liikevaihtoa. Kasvuryhmän tarkoitus on viedä Suomi kohti kukoistavaa yrittäjyyshenkistä yhteiskuntaa inspiroimalla ja kiihdyttämällä uusiutumista ja kasvua.

Aikaa tärkeintä tekemistä varten: ”Kuin omien kollegoiden kanssa tekisi töitä”

Kasvuryhmä aloitti yhteistyön EMUn kanssa, koska he olivat kuulleet verkostonsa kautta hyvää EMUsta ja halusivat taloushallinnon kumppanikseen ketterän toimijan, joka varmistaa asioiden hoituvan oikein ja vastuullisesti. Yhteistyöstä on kasvanut kokonaisvaltainen kumppanuus, jossa osa taloushallinnon toiminnoista on ulkoistettu ja jossa EMU on luonut arvoa monilla tavoilla.

EMU on auttanut Kasvuryhmää esimerkiksi taloushallinnon, jäsenlaskutuksen ja sopimusjuridiikan kanssa. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä Kasvuryhmälle on tärkeää, että kumppani tuntee yhdistyslainsäädännön ja yhdistyksien erityislaatuisuudet. EMUn asiantuntemus on vastannut Kasvuryhmän tarpeita.

Kasvuryhmän COO Elina Mauno kokee, että EMUlle ulkoistetun tekemisen ansiosta he ovat voineet keskittyä entistä paremmin ydintoimintaansa. EMU on säästänyt Kasvuryhmän aikaa tärkeimpään tekemiseen tehostamalla taloushallintoa.

”Meillä on EMUn kanssa lähes reaaliaikainen ja välitön suhde. Yhteistyöhenkilöiden kanssa toimiminen on kuin omien kollegoiden kanssa tekisi töitä – meillä on jatkuva keskusteluyhteys. Pienetkin asiat saadaan hoidettua ketterästi ja yksityiskohtaisetkin kysymykset selvitettyä nopeasti. Palvelun laajuus skaalautuu reaaliajassa, se on parasta”, Mauno kuvailee yhteistyötä ja painottaa, että EMUlta voi kysyä apua aiheesta kuin aiheesta.

Yhteinen intohimo luoda uusia menestystarinoita

EMU tukee asiakkaitaan muutenkin kuin taloushallinnon parissa. EMU on esimerkiksi innostanut omia scaleup-asiakkaitaan osallistumaan Kasvuryhmän tapahtumiin, jossa kasvuyritysten johtajat pääsevät sparraamaan toisiaan ja jakamaan ajatuksia kasvun haasteista ja mahdollisuuksista. Kasvuryhmän tapahtumista kasvun johtajat saavat vertaistukea ja konkreettista sparrausta liiketoimintahaasteiden ratkaisemiseen.

”EMU jakaa saman innon ja intohimon kasvuun kuin Kasvuryhmä suomalaisessa keskisuurten yritysten kentässä”, Mauno kuvailee.

Mauno arvioi, että EMU pystyy tuomaan kasvuyrityksille kokonaisvaltaista tukea talouteen ja siihen liittyviin osa-alueisiin ja ennakoimaan kasvuyritysten haasteita, koska EMU on itsekin nälkäinen kasvuyritys.

”EMUn kanssa on helppo tehdä töitä. He ovat ketterä, joviaali, suoraviivainen kumppani pienelle toimijalle. On helppo puhua samaa kieltä ja saada asiat tehokkaasti hoidettua.” Elina Mauno, COO, Kasvuryhmä