Duunitori

Duunitori löysi EMUn, joka oli kasvava yritys ja jolla oli uudenlainen näkökulma taloushallintoon ja sopiva kulttuuri tekemiseen.

Duunitori löysi EMUssa kumppanin, joka pysyy kovassa kasvuvauhdissa mukana

 

Duunitori on Suomen suurin työnhakukone ja uudenaikainen rekrytointimedia. Työpaikkojen hakupalvelu kokoaa yhteen avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne oman portaalinsa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorilla käy yli 450 000 viikkokävijää ja somessa sivuja seuraa yli 600 000 ihmistä.

 

Duunitorin ja EMUn yhteistyö alkoi vuoden 2018 alussa, kun henkilömäärällisesti ja liikevaihdollisesti kovasti kasvanut Duunitori etsi kumppania. Kumppaniksi haluttiin taho, jonka kanssa voisi yhdessä kehittää taloushallintoa ja joka voisi ottaa isompaa vastuuta päivittäisestä taloushallinnosta. Duunitori löysi EMUn, joka oli kasvava yritys ja jolla oli uudenlainen näkökulma taloushallintoon ja sopiva kulttuuri tekemiseen.

”Heillä on Growth hacking -tyylistä tekemistä, jossa mietitään yhdessä, miten pienin askelin voidaan tehdä fiksummin asioita”, Duunitorin COO & Founder Martti Kuusanmäki kuvailee.

 

Isomman roolin ottaminen taloushallinnossa

Puolen vuoden yhteistyön jälkeen EMUn rooli Duunitorin taloushallinnossa kasvoi, kun Duunitorin taloushallinnosta vastannut ja sitä kehittänyt henkilö siirtyi uusiin haasteisiin. Duunitori halusi katsoa, voiko yhteistyötä tehdä kumppanin kanssa niin, ettei heidän tarvitse rekrytoida täyspäiväistä tai osa-aikaista taloushenkilöä. EMU kokosi Duunitorille tiimin, jonka vastuulla on päivittäiset taloushallinnon asiat, palkkahallinta, tilinpäätökset ja kuukausiraportointi.

”Tällaisen yhteistyön käynnistäminen vaatii osapuolten välillä vahvan luottamuksen, että asiat tulee hoidettua. Se on tässä hyvin taklattu”, Kuusanmäki pohdiskelee.

Oleellisessa osassa yhteistyötä on kommunikointi, joka hoidetaan näppärästi Slack-sovelluksessa. Slackissa on kanavia, joissa kysymyksiä voidaan käsitellä ja käydä suoraa keskustelua kummankin osapuolen välillä.

”Näin saatiin integroitua heidän tekijänsä yhdessä tekemiseen meidän kanssamme. Ei tule pelkästään sähköposteja jostakin”, Kuusanmäki toteaa ja kehuu EMUn kommunikointia ja reagointinopeutta.

Yhteistyön myötä myyntilaskutuksessa siirryttiin puoliautomaattiseen systeemiin, joka ideoitiin yhdessä EMUn kanssa ja jossa hyödynnetään CRM:n merkintöjä. EMUlle myös ulkoistettiin laskutuksen asiakaspalvelu, mikä on Kuusanmäen mielestä toiminut hyvin.

Yhteistyössä on katsottu tulevaa kohti. EMUn ja Duunitorin yhteistyön alussa siirryttiin kuukausittaiseen täsmäytykseen eli tuloslaskelma ja tase tulevat kuukausittain. Lisäksi erilaisia budjetoinnin työkaluja on suunniteltu ja kulujen muodostumista on seurattu tarkemmin, jotta eteenpäin mentäessä on vertailukohtia ja päätöksenteon tueksi dataa. Nämä toimenpiteet ovat antaneet tietoa siitä, mitä tapahtuu ja mitä kustannuksia sekä tuloja eri projektit ja tiimit tuovat.

”Tämä on antanut lisää tietoa yrityksen tilanteesta ja työkaluja ennustaa tulevaa”, Kuusanmäki kertoo.

EMU on lisäksi tarjonnut CFO-tyylistä neuvonantoa Duunitorille. Neuvoja on esimerkiksi tarjottu siihen, kuinka taloushallinnon järjestelmiä voi käyttää fiksummin ja kuinka lisenssimaksuissa voidaan säästää. Kuusanmäki toteaa, että hän voi vahvasti suositella EMUa kaikkeen viranomaistoimintaan, kuukausiraportointiin ja johdon laskentatoimeen liittyen.

 

Asiantunteva ja aikaa säästävä kumppani, joka pysyy vauhdissa mukana

EMU on säästänyt Duunitorin aikaa ydintekemiseen ja pysynyt mukana heidän kovassa kasvussaan.

Ulkoistus on toiminut hyvin. Emme tarvitse organisaatioon henkilöä, joka keskittyisi taloushallintoon. EMU on pysynyt hyvin vauhdissa mukana, vaikka kaikki volyymit tekemisessämme ovat kaksin-kolminkertaistuneet yhteistyömme aikana”, Kuusanmäki kommentoi. Kuusanmäki painottaa, että EMUun voi luottaa ja EMUlta löytyy asialleen omistautuneita henkilöitä, jotka haluavat ratkaista mahdolliset ongelmat.

”Luottamus, kiinnostus ja nimenomaan vastuunottaminen, siihen se EMUn kanssa kiteytyy. EMUn kaltaisen asiantuntijakeskittymän kanssa koemme saavamme mahdollisuuksia, joita yksittäinen henkilö ei pystyisi tekemään ja tarjoamaan, jos tekisimme sisäisesti”, Kuusanmäki summaa.

"EMUn kaltaisen asiantuntijakeskittymän kanssa koemme saavamme mahdollisuuksia, joita yksittäinen henkilö ei pystyisi tarjoamaan, jos tekisimme sisäisesti." Martti Kuusanmäki, Duunitori