Duuers

Duuers valitsi kumppaninsa tulevaisuutta ajatellen: ”EMUlla on kyky kasvaa meidän mukana.”

Kasvukumppani pitkällä tähtäimellä

Duuers ja EMU ovat tehneet yhteistyötä Duuersin perustamisesta lähtien. Duuersin perustajat, CEO Paula Viinamäki sekä Head of Product Jussi Paanajärvi, kävivät läpi eri vaihtoehtoja taloushallinnon kumppaniksi ja valitsivat EMUn, koska Duuersista on tarkoitus rakentaa kansainvälinen startup-yritys. He halusivat, että kumppani on alusta asti kykenevä pysymään kasvussa mukana. EMUn kyky ajatella startupin näkökulmasta ja referenssit vakuuttivat, että kyseessä on sopiva kumppani.

”Yrityksemme on rakennettu pitkällä tähtäimellä. Samalla näkökulmalla valitsemme kumppanimme. Näimme, että kasvamme yhdessä ja että EMUlla on kyky kasvaa meidän mukana sinne, minne olemme menossa”, Viinamäki kuvailee.

EMU on ottanut vastuuta Duuersin päivittäisestä taloushallinnosta, johon on kuulunut esimerkiksi kirjanpitoa, tilinpäätössuunnittelua ja hinnoittelumallien kanssa auttamista. EMU on myös antanut asiantuntijaneuvoja ja konsultoinut erinäisissä kysymyksissä sekä erikoistilanteissa, joita tulee vastaan yrityksen kasvaessa. Viinamäki on tyytyväinen, miten nopeasti EMU reagoi pyyntöihin sekä kysymyksiin.

”Kun tulee kysymyksiä, saat vastauksen ja tiedon, miten asia hoidetaan eteenpäin. Päivittäinen taloushallinnon tuki toimii hyvin. Ei tarvitse murehtia sitä asiaa”, Viinamäki toteaa.

Kumppani, joka hallitsee monimutkaiset rahoituskuviot

Duuers on hakenut rahoitusta tuotekehitykseen eri vuosina, ja EMU on ollut apuna alusta asti rahoituksen saamisessa. Rahoitusta on haettu esimerkiksi Business Finlandilta (entinen Tekes), Nordealta ja Finnveralta.

Rahoituksen hakeminen on monimutkainen prosessi erilaisten lupien, sääntöjen ja ehtojen vuoksi. Esimerkiksi Business Finlandin hakemuksia varten EMU teki kustannuspaikkaraportointia, jossa kaikki projektiin liittyvät kulut kerättiin erilliseen kirjanpitoon. Näin raportointi oli helppoa, ja tilintarkastajan oli helppoa tarkastaa lukuja Business Finlandille.

Lisäksi rahoitusehtoihin on tullut matkan varrella muutoksia, ja EMU on tarvittaessa selvittänyt asioita ja tehnyt päivityksiä hakemuksiin. Jokainen rahoituslaitos vaatii myös omanlaisensa versiot hakemuksista.

”EMU tuntee koneiston, jos rahoituksen tarjoajien puolelta tulee muutoksia. Hakemuksien päivittäminen ja laatiminen on mennyt tosi hienosti. Viimeiset rahoituskierrokset ovat menneet ihan putkeen”, Viinamäki kertoo.

EMUn asiantuntemus on auttanut hankkeessa, jossa on paljon liikkuvia osia.

”Rahoituksen saaminen on elintärkeää, jotta startup pystyy kantamaan eteenpäin ja kypsymään kannattavaksi yritykseksi. Alkuvaiheen rahoituksen monimutkaisuuden hallinnassa on olennaista, että kumppani voi auttaa. Näiden kaikkien yhtälö ja hallitseminen on ollut yksi tärkeimmistä osa-alueista yhteistyössä. Homma on saatu hienosti maaliin EMUn kanssa”, Viinamäki toteaa.

Luottamus ja rehellisyys kumppanuudessa

”EMU on luotettava kumppani, jonka kanssa pystyy käymään läpi päivittäisiä tai ylipäätään koko yrityksen talousasioita. EMUun voi luottaa päivittäisessä tekemisessä, että homma on hanskassa. Ja itse pystymme keskittymään olennaiseen tekemiseen”, Viinamäki kiteyttää yhteistyön.

Viinamäki arvostaa myös sitä, että EMU tarjoaa heille palveluita, joita oikeasti sillä hetkellä tarvitaan.

”Kun keskustellaan tarpeista, siinä on aitoa rehellisyyttä. Ei ylimyydä palveluita, vaan keskustellaan enemmän siitä, mitä me oikeasti tarvitsemme. Mennään oikein mitoitetuilla askelmerkeillä meidän matkassa”, Viinamäki summaa.

”EMU tuntee koneiston, jos rahoituksen tarjoajien puolelta tulee muutoksia. Hakemuksien päivittäminen ja laatiminen on mennyt tosi hienosti." Paula Viinamäki, CEO, Duuers