Bonfire

Bonfirella ollaan todella tyytyväisiä, että EMU on ottanut aktiivisen roolin ja palvellut proaktiivisesti.

EMU on moderni kasvukumppani Bonfirelle

Bonfire Agency on Suomen ensimmäinen B2B-vaikuttajamarkkinointitoimisto, joka tarjoaa myös kiinnostavimmat bisnessisällöt Bonfire.fi -bisnesmediassa, jossa suomalaisen liike-elämän kiinnostavimmat vaikuttajat tuottavat ajankohtaisia sisältöjä blogikirjoitusten, videoiden ja podcastien muodossa. Sisältöjen teemoina ovat bisneselämän keskeiset teemat.

Suosituksia verkoston ja sosiaalisen median kautta

EMU on ollut Bonfire Agencyn taloushallinnon kumppani alusta lähtien. Ennen Bonfiren perustamista EMUn Vann Nikkan osallistui Bonfiren perustajien Laura Pääkkösen ja Maria Sillanpään pitämään somekoulutukseen. Pääkkönen ja Nikkan jatkoivat keskustelua sosiaalisen median välityksellä, ja kun Pääkkönen kumppaniensa kanssa perusti Bonfiren, EMU tuli heti mieleen potentiaalisena kumppanina.

Lisäksi Pääkkönen kysyi yrittäjäverkostoissa ja sosiaalisen median suljetuissa ryhmissä kommentteja, mitä taloushallintokumppania muut yrittäjät voisivat suositella kasvuhakuiselle ja aloittelevalle yritykselle.

”EMU sai suosituksia, joten lähestyimme heitä”, Pääkkönen toteaa yhteistyön alusta.

Kirjanpitopalveluiden laajentaminen

Yhteistyö alkoi kirjanpitopalveluiden parissa, mutta pian EMUsta tuli Bonfirelle kasvukumppani, joka auttaa muunkin kuin kirjanpidon kanssa. Bonfire on vahvasti kasvuun tähtäävä yritys, ja Pääkkösellä sekä muilla perustajilla oli talousosaamista aikaisemman yrittäjäkokemuksen myötä, mutta he tarvitsivat lisätukea kassanhallinnan ja talouden ennustamisen kanssa. Bonfirella ei ole omaa talouspäällikköä, joten EMUn kanssa aloitettiin keskustelut ulkoistetun CFO:n kaltaisesta palvelusta.

”Vaatimukset talouden osaamiselle olivat erilaisia kuin ennen. Käännyimme EMUn puoleen, koska heistä jäi alusta lähtien vahva mielikuva, että he haluavat profiloitua kasvukumppanina eikä pelkkänä tilitoimistona. Kerroimme, missä tilanteessa olemme ja mitä tarvitsemme. Ensimmäisestä palaverista lähtien otettiin nopeasti koppi ja osattiin auttaa eteenpäin. Olemme olleet todella tyytyväisiä”, Pääkkönen kertoo.

Käytännössä EMU on auttanut kassavirtalaskelmien tekemisessä, antanut neuvoja verotusasioihin ja toiminut neuvonantajana CRM- ja projektihallintajärjestelmien kanssa. Yhteistyössä viestintä on hyvin avointa, ja ajatuksia vaihdetaan nopeatempoisesti esimerkiksi WhatsAppin avulla. Ajatuksia vaihdetaan myös muistakin aiheista kuin taloushallinnosta.

Proaktiivista ja luotettavaa yhteistyötä

Bonfirella ollaan todella tyytyväisiä, että EMU on ottanut aktiivisen roolin ja palvellut proaktiivisesti.

”Asiakaspalvelun taso on iloisesti yllättänyt. Ja kuinka aktiivisia meihin päin ollaan ja halutaan varmistaa, että olemme tyytyväisiä ja että kaikki on kunnossa. Olemme heille suhteellisen pieni asiakas, mutta se ei näy missään. Palvelu on ollut proaktiivista siitä huolimatta. Heistä huomaa, että kaikki asiakkaat ovat tärkeitä. Meitä on palveltu todella hienosti”, Pääkkönen kommentoi. Pääkkösen mielestä yhteistyön suurimmat hyödyt ovat Bonfiren säästämä aika ja että heillä on talousasioissa luotettava kumppani.

”Voimme keskittyä omaan liiketoimintaan ja asiakkaiden palvelemiseen. Meidän ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta tai taloushallinnon tilasta. Tiedän, että asiat hoituvat sujuvasti. Jos tulee jotain kysyttävää, voimme kääntyä EMUn puoleen ja saamme nopeasti vastaukset. Pääsemme eteenpäin omissa asioissa, ja se helpottaa meidän arkea”, Pääkkönen summaa.

"Käännyimme EMUn puoleen, koska heistä jäi alusta lähtien vahva mielikuva, että he haluavat profiloitua kasvukumppanina eikä pelkkänä tilitoimistona." Laura Pääkkönen, CEO, Bonfire