Palkka-avoimuudessa kyse koko taloushallintoalan arvostuksesta

”Palkkojen ympärillä on turhaa mystisyyttä ja salamyhkäisyyttä. Miksi ei rakenneta läpinäkyvää ja tasa-arvoista mallia, joka on sama kaikille?” pohtii EMUn ihmisistä ja kulttuurista vastaava Anna Savilampi Ylen uutisissa.

Yle kysyi suomalaisilta työntekijöiltä, pitäisikö työpaikalla palkkojen olla avoimia ja jokaisen työntekijän tiedossa. Tässäkin EMU Growth Partners on – erityisesti taloushallintoalan – virkistävä poikkeus ja pääsimme kertomaan omasta avoimesta palkkakulttuuristamme Ylelle.

Meillä EMUlla ryhdyttiin palkka-avoimuuteen henkilöstön toiveesta. Kun säännöllisessä henkilöstökyselyssä kysyttiin palkoista ja palkitsemisesta, työntekijät toivoivat kommenteissaan, että palkkojen muodostumisesta kerrottaisiin avoimesti. Palkka-avoimuus otettiin käyttöön viime vuonna. Syy avoimuuteen on yksinkertainen: tasa-arvo. Tasa-arvon lisäksi kyse on koko alan arvostuksesta: kun palkat ovat avoimia, taloushallinnon alalle saadaan hyviä työntekijöitä.

Ylen 1.2.2021 julkaisemaan artikkeliin pääset täältä: Mitä parempi palkka, sitä haluttomampia siitä ollaan kertomaan muille – naiset kannattavat palkka-avoimuutta miehiä enemmän, kertoo Ylen kysely

Lue myös: EMU edelläkävijänä palkka-avoimuudessa taloushallintoalalla

Intohimona yrityskulttuurin kehittäminen

Avoimen yrityskulttuurin puolestapuhuja Anna Savilampi on ollut suuressa roolissa kehittämässä EMUn uniikkia yrityskulttuuria sen nykyiseen loistoonsa. Jos haluat jutella lisää esimerkiksi palkka-avoimuudesta tai yrityskulttuurin kehittämisestä, ota yhteyttä Annaan.

Anna Savilampi
050 567 0781
anna.savilampi@emu.fi