Uratarina: Sari Sihvonen – Tuotekehitysinsinööri palkkatiiminvetäjänä

Hyvinkäältä kotoisin oleva Sari valmistui lukion jälkeen tuotekehitysinsinööriksi. Opiskeluiden jälkeen hän työskenteli varastolla hetken, kunnes päätyi sattuman kautta tilitoimistoon töihin. Pohjaa tälle ammatille Sarilla ei vielä siinä vaiheessa ollut.

”Tilitoimiston piti olla vain väliaikainen vaihe, mutta tässä sitä ollaan ja päivääkään en vaihtaisi pois.”

Sari aloitti aiemmassa työpaikassaan kirjanpidon avustavilla töillä. Vajaan 4 vuoden aikana hän kävi töiden ohella taloushallinnon opinnot Markkinointi-instituutissa ja pääsi soveltamaan koulussa oppimaansa heti omassa työssään.

“Halusin keskittyä palkanlaskentaan ja kehittää osaamistani. Kaveri sattui vinkkaamaan EMUlla olevasta avoimesta työpaikasta. Haku oli mennyt jo umpeen, mutta päätin silti vielä lähettää hakemuksen”, Sari muistelee.

Sari sai kutsun haastatteluun, jonka jälkeen hän pian liittyikin EMUn palkkatiimiin. Sari aloitti EMUlla palkkahallinnon asiantuntijana syksyllä 2017. “Parasta palkkahallinnon työtehtävissä on tehtävien monipuolisuus ja haastavuus. Jokainen päivä on erilainen ja päivittäin oppii jotain uutta. Välillä pääsee ratkomaan asioita, joita ei ole aiemmin tullut vastaan”, Sari avaa. Esimerkiksi kansainväliset palkka-asiat ovat tulleet uusina asioina Sarille EMUn myötä.

Innostus kehittymään johti uraan palkkatiiminvetäjänä

Ulkoisten ja sisäisten koulutusten kautta Sari on päässyt oppimaan uutta ja kehittymään urallaan. Hänellä on ollut kova halu kehittää itseään ja kokee, että siihen on EMUlla myös saanut apua ja tukea.

“Ensimmäisen kerran, kun meillä aukesi tiiminvetäjän paikka en uskaltanut vielä hakea, koska en kokenut olevani valmis siihen. Toisen kerran sen auettua, halusin lisää haasteita uralleni ja haastaa itseäni, joten päätin hakea paikkaa.”

Helsingin, Turun ja Vantaan toimistojen palkkatiimeistä koostuu kuuden hengen tiimi, jonka vetäjänä Sari nykyisin toimii. Tiiminvetäjänä hän haluaa kuitenkin tehdä myös asiakastöitä. “Palkanlaskenta pitää yllä substanssiosaamista, jota ilman on melko hankalaa pysyä asioista ajan tasalla. Pidän asiakastyöstä niin paljon, etten halunnut siitä kokonaan luopua. Oman tiimin kehittäminen, sparraaminen ja eteenpäin vieminen on helpompaa, kun tekee myös asiakastöitä”, hän toteaa.

Tämän vuoden tavoitteena Sarilla on suorittaa PHT-tutkinto, johon hän tällä hetkellä valmistautuu. PHT:n lisäksi hän aikoo kehittää itseään esimiehenä. Siihen liittyen Sari haluaisi käydä koulutuksia muun muassa ihmisten johtamiseen liittyen.

“Kaukaisena haaveena mulla olisi vielä jollain aikavälillä opiskella itseni KTM:ksi!”

Paljon rutiineja ja tarkkuutta

Sari korostaa, että hyvän palkanlaskijan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on oma-aloitteisuus “Lainsäädäntö ja työehtosopimukset vaikuttavat työhömme merkittävästi. Niiden oma-aloitteinen seuranta on välttämätöntä”, Sari jatkaa.

Palkanlaskijan työssä on paljon rutiineja, jotka vaativat tarkkuutta. Työ on erittäin aikataulusidonnaista, jolloin paineensietokyvystä on etua roolissa. Erinomaiset asiakaspalvelutaidot kruunaavat rautaisen palkanlaskijan ja auttavat myös haasteellisempien tilanteiden kohtaamisessa.

“Omia virheitä työssä ei kannata jäädä murehtimaan, niitä sattuu väkisin jokaiselle. Tärkeintä on oppia virheistään. Huumorintajulla pääsee tässä roolissa pitkälle.”

Kaikki on yhtä suurta perhettä

Tällä hetkellä Sari viihtyy erityisen hyvin omassa roolissaan. “Erityisesti pidän siitä fiiliksestä, että kaikki emulaiset ovat kuin yhtä suurta perhettä. Hyväksytään toistemme erilaisuus ja saadaan toisistamme parhaat puolet esiin. Aina saa apua ja tukea, kun sitä tarvitsee. Joka päivä on kiva tulla töihin.”

Hyvinkäällä Sarin vapaa-aikaan kuuluu omat hevoset ja ratsastus. Hän on aloittanut ratsastuksen jo 4-vuotiaana. Sari on kilpaillut kansallisella tasolla este- ja kenttäratsastuksessa nuoresta lähtien. Tänä päivänäkin hän kilpailee kansallisella tasolla esteratsastuksessa.

“Mulla menee työmatkoihin yhteensä 4 tuntia päivässä, joten etätyömahdollisuudesta on ollut iso apu työn ja vapaa-ajan yhdistämisessä.”

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!

Kurkkaa avoimet työpaikkamme ja tule mukaan muuttamaan taloushallintoalaa.