Uratarina: Helena hovi – Vuoden paras asiakaspalvelija

Berliininmunkki toi suunnan tulevaisuudelle

Positiivisuudesta ja iloisuudestaan tutun Helenan haaveena yläasteella oli lähihoitajakoulu. Tutustumiskäynnillä lähihoitajakouluun se ei kuitenkaan vakuuttanut häntä. Tämän jälkeen Helena kuuli, että jos käy tutustumassa merkonomikouluun, saa berliininmunkin. “Sinne oli pakko mennä berliininmunkin takia!” Helena kertoo naurahtaen. Sille tielle hän sitten jäikin.

Viimeisenä lukuvuotena Helenalle tarjoutui mahdollisuus työskennellä koulun ohella muutamana päivänä viikossa tilitoimistossa. Samaisessa paikassa hän suoritti lopulta työharjoittelun ja jäi vakkariksi töihin. Viiden vuoden aikana Helena teki töitä muun muassa in housena eräälle asiakkaalle neljä päivää viikossa, pääsi kouluttamaan asiakkaita Procountorin pariin sekä avusti heitä järjestelmänvaihdossa.

Itsensä kehittämisestä kiinnostunut Helena alkoi miettimään seuraavia steppejä urallaan. Lopulta Helena irtisanoutui vanhasta työpaikastaan ja he lähtivät miehensä kanssa Aasiaan reissaamaan. Irtiotto arjesta toi hyvän mahdollisuuden pohtia uutta työpaikkaa. Helenan mies tunsi EMUn toimitusjohtajan Samulin entuudestaan ja oli jo pitkään puhunut Helenalle EMUsta. “Reissun aikana Samuli sattui soittamaan miehelleni ja kysyi tietäisikö hän jonkun hyvän kirjanpitäjän EMUlle. Sovin reissun jälkeen Samulin kanssa tapaamisen ja sen jälkeen aloitinkin pian EMUlla”, hän muistelee.

Vuoden asiakaspalvelija

Alkuun Helena sai itselleen uusia asiakkaita käyttöönoton kautta ja pääsi samalla tutustumaan käyttöönoton prosesseihin. Pikkuhiljaa hänelle kerääntyi oma asiakaskunta, joiden kanssa on päässyt kasvamaan ja kehittymään.

Helena pitää erityisen paljon asiakaspalavereista ja asiakaspalvelusta. Hänet palkittiinkin viime vuoden EMU-Gaalassa vuoden asiakaspalvelijana. “Mulle asiakaspalvelu tulee luonnostaan, enkä juurikaan ajattele sitä erikseen”, Helena toteaa. Vuoden asiakaspalvelijakin kuitenkin jännittää asiakaspalavereita ja kyseenalaistaa omia taitojaan. “Mutta vitsi se fiilis, kun asiakaspalaveri menee putkeen! Siitä tulee niin hyvä mieli. On ylipäätään ihana päästä auttamaan yrittäjiä, kun tietää että heille se oma yritys on erittäin tärkeä”, Helena kertoo innokkaana.

“Hyvä asiakaspalvelija kuuntelee yrittäjää ja poimii ne haastavat ja normaalitkin asiat korvan taakse. Niistä oikeista ja asiakkaalle tärkeistä asioista on muistettava pitää kiinni. Kaikkeen ei edes tarvitse osata suoriltaan vastata, vaan voi kertoa selvittävänsä ja palaavansa asiaan. Sitä asiakkaat arvostavat.”

Asiakaspalvelutaitojen lisäksi Helena pitää erityisen tärkeänä kirjanpitäjänä menestymisessä uuden oppimista. “Jos jumahtaa paikalleen eikä ole valmis omaksumaan uusia asioita ja toimintatapoja, ei pysty kehittymään.”, hän toteaa.

Monen vuoden kokemuksellakaan ei ole aina vastausta kaikkeen

Helena aikoo suorittaa tänä vuonna KLT-tutkinnon ja onkin saanut siihen jo nyt paljon tukea ja kannustusta EMUlta. “Itse preppailusta on ollut tosi paljon hyötyä jo nyt enkä osaa edes kuvitella, mitä kaikkea sitä vielä voi oppia. Töissä tulee vastaan tilanteita, jossa vuoden alalla ollut saattaa kysyä jotain sellaista, mihin minä en kuuden vuoden kokemuksellakaan osaa vastata. Jos niihin asioihin ei törmää, niin ei myöskään opi”, hän avaa.

Tulevaisuudessa Helenaa kiinnostaisi tutustua syvemmin controller-puoleen ja raportointiin.

“Musta olisi myös kiva olla jossain kohtaa tiiminvetäjän roolissa! Ajattelin aiemmin, että tiiminvetäjänä voisi olla vasta, kun sulla on vastaus kaikkeen, mutta eihän se niin mene.”

Ihanat ihmiset myös työn ulkopuolella

Helenan mielestä yksi tämän hetkisen työn parhaista puolista on ihanat työkaverit. “Kaikki sanoo aina tota samaa ja olisi kiva sanoa jotain muuta, mutta se on vaan niin totta! On kiva kun vietetään paljon vapaa-aikaakin yhdessä”, Helena toteaa.

Työn ulkopuolella Helenalla on erittäin tiivis kaveriporukka, jonka kanssa hän käy Lapissa laskettelemassa. Tämän lisäksi luonto, matkustelu ja perhe on lähellä hänen sydäntään.

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!

Kurkkaa avoimet työpaikkamme ja tule mukaan muuttamaan taloushallintoalaa.