Uratarina: Ellinoora Orpana – Monivaiheinen ura EMUlla sai sydämen sykkimään HR:lle

Lukion jälkeen reissaamista rakastava Elli suuntasi Australian pelloille poimimaan kesäkurpitsoja ja munakoisoja. Työviisuminsa aikana Elli pääsi töihin myös juustotehtaalle. Suomeen palattuaan Elli suoritti Haaga Helian ammattikorkeakoulussa matkailualan restonomin tutkinnon, jonka aikana kaukokaipuu valtasi hänet ja Elli vietti opiskelijavaihdossa Balilla puoli vuotta. Opintojen ohella työkokemusta on karttunut JT-Linella kansimiehenä sekä monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä mm. Fazerilla, Finnlinesilla ja Finnair loungessa.

“Helmikuussa 2015 kuulin mun ystävältä, että EMUun haetaan aulapalveluun työntekijää ja päätin hakea paikkaa. Pääsin töihin, mutta aulaa ei koskaan tullutkaan”, muistelee Elli huvittuneena.

Ellistä tulikin hallintoasiantuntija, jonka työtehtäviin kuului mm. sisäiset taloustehtävät, palaverien ja tapahtumien järjestäminen sekä toimistotarviketilaukset. Näistä tehtävistä hän jäi 1,5 vuodeksi äitiyslomalle ja perehdytti ennen lähtöään äitiyslomasijaisen tehtäviinsä.

Äitiyslomalta käyttöönottotiimin avuksi

Elli otti lyhyellä varoitusajalla EMUun yhteyttä tiedustellakseen voisiko hän palatakin jo töihin osa-aikaisesti alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin. Ellin äitiyslomasijainen oli palkattu vakituiseksi ja hoiti hänen tehtäviään. Elli otettiin kuitenkin avosylin vastaan takaisin töihin.

“Meillä oli juuri startannut onboarding-tiimi, johon pääsin avuksi kolmeksi päiväksi viikossa. Kontaktoin asiakkaita, hoidin valtakirjat sekä valtuudet kuntoon ja hoidin muita tiimin asioita. Sovittiin, että katsotaan vielä kesälomien jälkeen mun tarkempaa työnkuvaa, kun palaan kokoaikaiseksi”, Elli muistelee.

Eteen tarjoutui pesti käyttöönottajana, mutta työtehtävät HR:ssä veivät sydämen

Syksyn tullessa Elli jatkoi vuoden ajan käyttöönottotiimin apuna ja pääsi tutustumaan myös HR-puolen hallinnollisiin tehtäviin. Työnkuvaan kuului mm. uusien emulaisten perehdytystä ja muita sisäisen HR:n tehtäviä. Seuraavana syksynä Ellille tarjottiin isompaa roolia käyttöönottotiimissä. Samaan aikaan kollega HR-tiimissä oli jäämässä äitiyslomalle ja Ellistä tuntui, että HR:n tehtävät kiinnostivat enemmän. “Tämä tieto otettiin tosi hyvin EMUssa vastaan. Kerroin haluavani opiskella ja kehittyä HR:n parissa lisää ja päätöstäni tuettiin. Sain aika pian HR:n tehtäviä hoitaakseni ja työmäärän kasvaessa käyttöönottotiimin tehtävät jäivät kuvioista kokonaan pois”, Elli kertaa.

Kehittyminen HR:n parissa lähti pian nousukiitoon, kun EMU tarjosi Ellille mahdollisuutta opiskella HR:ää oppisopimuksella. “Tutkinto kestää reilun vuoden ja sisältää yhdeksän etäopetuspäivää, jotka ovat työaikaa. Opiskelu sisältää projekteja ja tehtäviä, jotka saan linkitettyä suoraan omiin työtehtäviini EMUssa”, hän hehkuttaa.

Tällä hetkellä Elli keskittyy HR:n haltuunottoon ja haluaa olla hyvä siinä. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaa opiskella HR:n tueksi psykologiaa kirjojen ja kurssien kautta.

HR-työn parhaina puolina Elli pitää ihmisten kanssa työskentelyä ja monipuolista työnkuvaa. “Tässä työssä ihmisläheisyys ja empatia ovat avainasemassa”, Elli toteaa.

Elli viettää vapaa-aikaansa perheen ja ystävien kesken. Harrastuksiin kuuluu mm. jooga ja juokseminen. Tänä kesänä Elli innostui omasta kasvihuoneestaan, josta löytyi mm. tomaattia, kurkkua, herneitä sekä viiniköynnös. “Ehkä tulevaisuudessa saan vielä oman viinisadon”, Elli naurahtaa.

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!

Kurkkaa avoimet työpaikkamme ja tule mukaan muuttamaan taloushallintoalaa.