Uratarina: Anton Nurmiainen – Leluja myyvästä nuorukaisesta talouspäälliköksi

Numerot ovat olleet pienestä pitäen Antonin sydäntä lähellä. “Myin omia lelujani tarhan edessä”, Anton muistelee lapsuuttaan ja jatkaa: “Omaa henkilökohtaista tuloslaskelmaa olen pitänyt vuodesta 2004 alkaen.”

Lukion jälkeen Anton lähti opiskelemaan liiketaloutta Haaga-Heliaan valmistuen sieltä tradenomiksi. Opintojen ohella Anton oli työharjoittelussa tilitoimistossa, johon hän päätyi myös vakituisesti töihin. Kun viisi vuotta työuraa tilitoimistossa oli täyttymässä, Anton päätti lopettaa työt ja päätyi miettimään mitä tulevaisuudeltaan haluaisi. Häntä kiinnosti oman tilitoimiston perustaminen, mutta mielessä kävi myös kokonaan alanvaihto sijoitusalalle.

Keväällä 2012 Anton suuntasi Procountorin järjestämiin tupareihin ja tutustui siellä EMUn toimitusjohtajaan, Samuliin. Myöhemmin samana vuonna Anton otti yhteyttä Samuliin, josko EMUlla olisi hänelle töitä tarjolla. Töitä löytyi, sekä EMUn että Antonin onneksi! Tästä alkoi EMUn ja Antonin yhteinen tarina – EMU oli tuolloin alle 10 henkilöä työllistävä pieni yritys.

Kirjanpitäjästä osakkaaksi

“Tein aluksi kirjanpitoa ja laskin palkkoja. Procountor oli minulle jo entuudestaan tuttu järjestelmä, joten pystyin hyödyntämään osaamistani muiden auttamisessa”, Anton kertoo. Vuoden 2013 aikana hän alkoi tekemään EMUn kirjanpitoa ja laskemaan palkkoja. Tästä seuraavana vuonna Antonista tuli EMUn osakas ja myöhemmin myös talouspäällikkö.

Antonin ydinosaamiseen kuuluvat osakeyhtiöt, tilinpäätökset ja raportointi. Konsernit ja IFRS-tilinpäätökset ovat myös hänelle tuttuja.

Bonuksen perässä PHT-tutkinnon priimukseksi

KLT-tutkinto Antonilla on ollut takataskussa vuodesta 2014, jolloin hän päätyi suorittamaan tutkinnon Samulin ylipuhumana. Vaikka Anton ei omien puheidensa mukaan aio ryhtyä palkanlaskijaksi, vuonna 2018 hän päätti testata taitonsa osallistumalla PHT-tutkintoon. Anton lainasi kaveriltaan vanhoja kurssimateriaaleja, joita hän lueskeli kuukauden ajan. Lisämotivaatiota Antonin päätökseen toi EMUn maksama bonus kaikille KLT- tai PHT-tentin suorittaneille emulaisile. Lopputuloksena Anton suoritti tutkinnon vuoden parhain tuloksin, PHT-priimuksena.

Näiden tutkintojen lisäksi Anton on suorittanut aikoinaan Procountorin auktorisoinnin, tuolloin hän oli Suomen neljäs auktorisoitu Procountor-osaaja. Suomen parhaan Procountor-osaajan tittelin Anton on voittanut myös EMUn omassa leikkimielisessä E-Sports Challengessa.

Aurinkoranta kutsuu, kun robotti hoitaa hommat

Anton pitää työnsä kannalta tärkeimpinä ominaisuuksina IT-taitoja ja ohjelmisto-osaamista. Näiden lisäksi on oltava tarkkuutta ja hyvää oman työn hallintaa ja organisointia. “Aina ei tarvitse olla paras roolissaan kun talosta löytyy osaajia, joilta voi tarvittaessa pyytää apua. On haluttava kuitenkin kasvaa ja kehittyä. Uusia järjestelmiä ja toimintatapoja tulee jatkuvasti lisää”, Anton avaa. Anton robotti

Antonia kiinnostaa työn automatisointi ja robotiikka. “Ei tarvitsisi tehdä mitään itse ja voisi mennä rannalle siksi aikaa, kun Anton-robotti hoitaisi kaikki hommat”, Anton vitsailee.

Robotiikkaan Anton on tutustunut mm. UiPath-softan kautta. Hän on käynyt ilmaisia kursseja ja tehnyt itse muutamia robotteja. Robotiikkaa Anton hyödyntäisi mielellään toistuvien tehtävien automatisointiin.

Aurinkorannoista Anton haaveilee myös työn ulkopuolella, sillä hän rakastaa matkustelua. Tämän lisäksi hänen vapaa-aikansa kuluu pallopelien, leffojen ja kirjojen parissa. Kirjoista hän suosii ehdottomasti itsensä kehittämiseen liittyvää kirjallisuutta.

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!

Kurkkaa avoimet työpaikkamme ja tule mukaan muuttamaan taloushallintoalaa.