Taloushallintoalan paras yrityskulttuuri löytyy meiltä – tutustu!

Jokunen vuosi sitten huomasimme, että EMUn perustajien ihmiskeskeisten arvojen ja periaatteiden sekä osin puhtaan tuurin ansiosta olimme saaneet työpaikallamme aikaiseksi erityisen hyvän fiiliksen. Kasvun myötä kiinnostuimme aiheesta siinä määrin, että halusimme tutkia tätä “hyvää fiilistä” lisää. Hyvän fiiliksen tunnistimme yrityskulttuuriksi ja aloimme pohtia mitä yrityskulttuuri ylipäätään on, miten sitä pystytään johtamaan ja mitä vaikutuksia sillä on liiketoimintaan.

Iloksemme havaitsimme, että hyvällä yrityskulttuurilla on suurempi merkitys kuin mitä kukaan meistä oli osannut arvatakaan. Sen lisäksi, että sen vaikutukset näkyvät liiketoiminnassa positiivisena, sitä myös arvostetaan koko ajan enenevissä määrin työnhakijoiden silmissä. Kulttuurilla voi erottautua kilpailijoista.

Miksi teimme kulttuurikäsikirjan?

Nykyään meitä emulaisia on yli 70 kolmessa eri toimipisteessä. Viestintä on jo tämän kokoisessa porukassa haastavaa ja aivan erilaista kuin mitä se on esimerkiksi kymmenen hengen yrityksessä. Tämä oli yksi niistä syistä, jotka kimmoittivat kirjoittamaan meille emulaisille oman kulttuurikäsikirjan toimintamme tueksi ja viestinnän apuvälineeksi. Kulttuurikäsikirja esittelee tiiviissä paketissa kulttuuriarvomme, jotka haluamme tuoda näkyväksi ihan jokaikiselle emulaiselle – niin nykyisille kuin tuleville – ja toki myös rakkaille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Kulttuurikäsikirja ja valitsemamme kulttuuriarvot ohjaavat koko EMUn kulttuuria ja tekemistä. Olemme yhdessä sopineet, että tämä on meidän tapa toimia. Kulttuurikäsikirja on kuin EMUn ja emulaisten selkäranka. Kaikki toimintamme pohjautuu siihen ja se tuo ryhtiä tekemiseemme.

Kulttuuri tuo turvaa

Meillä EMUssa on tärkeää pitää koko ajan mieli avoimena uudelle, virittää aivot oppimisen taajuudelle ja kannustaa kehittymään niin ihmisenä kuin työntekijänä. Oppiminen ei aina ole pelkästään ihanaa, vaan välillä myös raskasta ja haastavaa. Oman lisänsä tuovat toimialan ja työn nopea muuttuminen sekä EMUn vauhdikas kasvu. Näitä epävarmuuksia tasapainottamassa on hyvä olla yhteiset pelisäännöt ja turvallinen sekä avulias emulaisten yhteisö. Yrityskulttuurin johtaminen ja systemaattinen rakentaminen on osa tätä struktuurin, pelisääntöjen ja turvallisuuden luomista. Olemme huomanneet, että haastava ja koko ajan eteenpäin menevä toimintaympäristö kaipaa vastapainokseen juuri sitä – kevyttä struktuuria ja inhimillistä turvaa.

Ei pelkkää höttöä

Yrityskulttuuri mielletään helposti vaaleanpunaiseksi hötöksi, ehkä jopa trendikkääksi nykytyöelämän hömpötykseksi. Me EMUlla uskomme, että kulttuurissa ja sen vaalimisessa piilee menestyksemme salaisuus. Työpaikallaan hyvin viihtyvät työntekijät ovat sitoutuneempia ja tuottavampia kuin ne, jotka kokevat ettei heidän työnteollaan ja työyhteisöllään ole syvempää merkitystä. Olemme EMUlla tehneet tietoisen päätöksen vaalia ja helliä ainutlaatuista yrityskulttuuriamme.

Kurkkaa ohesta, miltä meidän uutukainen kulttuurikäsikirja näyttää. Saat ensikosketuksen siitä, millaista meillä EMUssa on olla ja työskennellä!

Tsekkaa kultturikäsikirjamme!