Mitä yrityskulttuuri on ja miksi pidämme sitä niin suuressa arvossa?

“Take care of your employees and they will take care of your business. It’s as simple as that.”, sanoo Richard Branson. Tätä mieltä me olemme myös EMUssa. EMU on yritys, teemme liiketoimintaa ja haluamme menestyä. Emme kuitenkaan tavoittele menestystä työntekijöidemme kustannuksella vaan heidän ansiostaan. Uskomme, että yrityskulttuurilla on valtava vaikutus tässä onnistumisessa.

 

Kulttuuria ei kannata väheksyä

Kulttuuri on vahva, piilevä ja tiedostamatonkin voimanlähde. Se määrittelee niin ryhmien kuin yksilöiden käyttäytymistä, käsityksiä, ajatusmalleja ja arvoja. Yrityskulttuurin elementit määrittävät strategiaa, toimintamalleja ja tavoitteita. Jotta organisaatiosta voidaan tehdä toimivampi, kulttuurin vaikutus yrityksen jokapäiväisessä elämässä on huomioitava. Työpaikallaan hyvin viihtyvät työntekijät ovat sitoutuneempia ja tuottavampia kuin ne, jotka kokevat ettei heidän työnteollaan ole syvempää merkitystä tai yhteyttä muihin.

Yhteistyössä on voimaa

Me EMUssa emme halua olla pelkkä työpaikka. Tavoitteenamme on luoda vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta työntekijöidemme kesken ja siinä olemme onnistuneet hyvin. Menestyminen Great Place to Work -tutkimuksessa on osoitus siitä. Panostamme yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, sillä olemme huomanneet että ihmisten tuntiessa toisensa muutenkin kuin työprojektien kautta, tekevät he herkemmin yhteistyötä. Ja mikä tärkeintä – auttavat vilpittömästi toisiaan. Yhteistyöllä pääsemme parhaisiin tuloksiin ja saamme synnytettyä merkityksellisyyden tuntua yhteisössämme. Samalla ymmärrys omasta ja muiden osaamisesta kasvaa ja tietoa jaetaan työkavereiden kesken.

Lupa tehdä virheitä – villasukat jalassa

Mikä on yksi suurimmista oppimista estävistä tekijöistä? Se, että pelkää tekevänsä virheitä. Olemme pyrkineet luomaan EMUlle kotoisan ja yhteisöllisen tunnelman, jossa virheiden tekemistä ei tarvitse säikkyä. Se vapauttaa. Viihtyisät toimitilat, rento pukeutuminen villasukkineen ja välitön kanssakäyminen kaikkien kanssa rakentavat juuri meille omintakeista, emumaista kulttuuria. Emulaisen ei tarvitse osata kaikkea tai olla valmis – koskaan.

Vauhdikkaiden asiakkaiden perässä pysyminen ei aina käy kitkatta, mutta se onkin juuri työmme suola. Itsensä kehittäminen ja voittaminen on välttämätön osa emulaisuutta, vaikkei se helppoa olekaan. Oppimiseen ja henkilökohtaiseen kasvuun kannustava yrityskulttuuri mahdollistaa koko EMUn kasvun. Haluamme olla antoisa kasvun alusta niin työntekijöillemme kuin asiakkaillemmekin.

Pyrimme EMUlla siihen, että kaikessa tekemisessämme asiakas on aina keskiössä. Asiakkaat ja asiakaskeskeisyys ovat meille lähellä sydäntä, mutta myönnämme ettemme mekään ole vielä siellä missä haluaisimme olla. Teemme kuitenkin valtavasti töitä sen eteen. Uskomme, että yrityskulttuurin muutos on suuressa roolissa mahdollistamassa koko toimialan muuttumista asiakaskeskeisemmäksi.

 

Anna Savilampi EMUAnna Savilampi on EMUn projektitaikuri, joka vastaa siitä, että asiakaskeskeisen hallinnon ja IHKU:n (ihmiset ja kulttuuri) palikat loksahtavat paikoilleen. Tässä hän pärjää parhaiten monipuolisena ja ratkaisukeskeisenä, itseään jatkuvasti haastavana osaajana. Annalla on täsmällinen ja sanavalmis hands on -mentaliteetti. Hänelle on karttunut vaihtelevien työtehtävien sekä opintojen myötä monisävyinen kokonaiskuva organisaatiokulttuurin merkityksestä kasvuyrityksen menestystekijänä.

Anna Savilampi on yhdessä Samuli Savialan kanssa Eduhouse Summit 2019 -tapahtumassa Helsingin Kulttuuritalolla 11.6.2019 puhumassa modernin taloushallinnon ammattilaisen rekrytoimisesta yrityskulttuuria rakentaen. Myös Vann Nikkan on mukana samassa tapahtumassa kertomassa omaa huikeaa uratarinaansa EMUlla. Tapahtuman ohjelman ja muut puhujat löydät täältä.