Kirjanpitäjä tai palkanlaskija, onko etsinnässä etätyö?

 

Oletko jo tottunut etätyöläinen vai kaipaatko muutosta ja etätyö kiinnostelee? Tässä artikkelissa kerromme sinulle lyhyesti kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden etätyömahdollisuuksista tilitoimistossamme EMUlla. Myös ihanat työntekijämme jakavat kokemuksiaan etäilystä ja kertovat, miten kaikki on EMUlla järjestetty.

Lisäksi, tässä tärkeä linkki heti alkuun. Käyhän kurkkaamassa, jos meillä olisi tarjota sinulle uusia uramahdollisuuksia:

AVOIMET TYÖPAIKAT

 

Ensimmäisenä pari sanaa EMUsta, jotta tiedät, mistä firmasta kyse

EMU Growth Partners on vuonna 2007 perustettu tilitoimisto, jonka päätoimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Turussa. Lisäksi meillä on toimipisteet Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa eli varsin kansainväliseksikin haluamme kasvaa. Yrityksemme työllistää yhteensä yli 100 taloushallinnon ammattilaista.

EMUn perustivat lapsuudenystävät Samuli ja Pekka. Aluksi tarkoituksena oli ansaita yrityksen kautta lisätienestiä opintojen ohelle ja ensimmäisiä asiakkaita olivatkin ystävien startupit. Sittemmin ajatus on jalostunut varsin päämäärätietoiseksi liiketoiminnaksi. Haluamme olla uudistamassa pölyttynyttä tilitoimistomaailmaa ja tarjota asiakkaillemme alan parhaan asiakaskokemuksen.

 

Ja sitten pääsevät ääneen itse tähtemme eli kirjanpitäjät ja palkanlaskijat

Jesse Kalajoelta: Perheenisä muutti Helsingistä etätyöläiseksi Kalajoelle

Kirjanpitäjänä toimiva Jesse päätyi hakemaan EMUlle entisen työkaverin suosituksesta. Hän laittoi hakemuksen vetämään, vaikka juuri sillä hetkellä EMU ei avoimista työpaikoista ilmoitellutkaan. Siitä huolimatta kävi niin, että entiset työkaverukset ovat jälleen nykyisiä työkavereita EMUn parvessa.

Aloittaessaan EMUlla Jesse asui perheineen Helsingissä lähellä EMUn toimistoa. Perheellistä miestä rupesi kuitenkin kiinnostamaan lapsiperhearki jossain muualla kuin pääkaupungin sykkeessä. Vaimolle tarjoutui etätyömahdollisuus ja niinpä Jesse päätti kysellä, josko hän voisi siirtyä myös etätyöläiseksi. Sopihan se! Jesse päätyi perheineen Kalajoen hiekkarantojen läheisyyteen.

“Työkavereita olisi toki mahtava nähdä yhtä tiuhaan kuin ennen, mutta jotenkin etätyö sopii tämän hetkiseen arkeen paremmin. Onneksi meillä on oman kirjanpitotiimin kanssa joka aamuiset, lyhyet daily-palaverit. Päivittäin tulee siis nähtyä työkavereiden kasvot ja puhuttua asioista, vaikka etänä ollaankin. Kynnys pitää yhteyttä on erittäin matala. Olen etätyöskentelyn aikana vaihtanut EMUn sisällä myös kirjanpitotiimiä. Koen, että yhtä helppo on ollut kummassakin tiimissä päästä mukaan yhteisöön”, kertoo Jesse ja jatkaa: “EMU on panostanut etätöiden onnistumiseen paljon. Järjestelmät ja kaikki on kunnossa ja tätä päivää. Kotiinkuljetuksella saapuvat lisänäytöt ja muut tarvittavat vermeet sujuvasti”.

Jessen asiakkaat ovat pääsääntöisesti Helsingin suunnalla. Välimatka ei yhteistyötä haittaa, sillä myös asiakkaat ovat monesti etätöissä ja toimintatavat ovat näin kaikille osapuolille tuttuja. Jesse matkustaa kuitenkin mielellään EMUn järjestämiin työpaikan tapahtumiin, jotka kokoavat emulaiset yhteen. Tällöin on mukava järjestää aikaa myös sille, että käy joitain asiakkaita moikkaamassa heidän toimistollaan tai kutsuu kylään EMUlle.

“Voin suositella EMUa erittäin positiivisin mielin työnantajana. Kun muutimme Kalajoelle, minulle tarjottiin heti täältä töitä, mutta olen suoraan sanonut, etten edes harkitse, koska olen tyytyväinen tilanteeseeni EMUlla”, päättää Jesse.

 

Minna Kirkkonummelta: Palkanlaskijan työ sujuu erinomaisesti myös etänä

Palkanlaskija toimiva Minna kokee, että kotona työskentely on tehokkaampaa. Työmatkaan käytettävän ajan pystyy hyödyntämään työntekoon tai johonkin ihan muuhun. Myös työaikaa pystyy säätelemään joustavasti. “Mukavaa on myös se, ettei tarvitse niin laittautua, vaikka toki palavereihin heitän punat huuliin”, nauraa Minna.

Minna tunnustaa olevansa sosiaalinen ihminen, mutta kokee, että asiat hoituvat kyllä etänäkin puhelimitse ja verkkokokouksin: “Se on hyvin pitkälti itsestä kiinni, kuinka pääsee mukaan työyhteisöön. On oltava itse aktiivinen ja uskallettava osallistua. EMUssa työnantajana parasta onkin avoin puhumisen kulttuuri.”

Asiakkaistaan Minna nostaa esille hauskan faktan: “Tämänhetkiset asiakkaani ovat vahvasti pääosin etätyöorganisaatioita. Jos asiakkaita pitäisi lähteä tapaamaan kasvokkain, en oikein tiedä, minne menisin. Yhteys on löytynyt etäilystä huolimatta ja yhteistyö on sujuvaa.”

Minnan kotoa löytyy etätyön aikana perheeseen tullut koira, joka on tottunut emäntänsä läsnäoloon: “Tämä meidän vajaa 2-vuotias jackrussellinterrieri ei ole oppinut olemaan yksin kotona, että mitäs jos mamman pitäisikin suunnata yhtäkkiä toimistotyöläiseksi. Taitaisi ryhtyä toimistokoiraksi, mikä ei toki sekään EMUlla haittaa”.

 

Salla Kajaanista ja Unkarista: Työskentely ulkomailta käsin mahdollistaa vaikka oman viinitilan

Salla asuu puolet vuodesta Kajaanissa, puolet Etelä-Unkarissa. Sitä ei tule helposti ajateltua, mutta junamatka Kajaanista EMUn Helsingin toimistolle kestää kauemmin kuin lentomatka Unkarista Helsinkiin.

“Kun hain EMUlle töihin, ilmaisin heti selkeästi haluavani tehdä työt 100% etänä. Vähän jännitti, kuinka ajatukseen suhtaudutaan, mutta reaktio oli positiivinen. EMUlta todettiin vain, että ei työskentelypaikalla ole väliä, jos hommat hoituu sovitusti. Jälkeen päin tullut ainoastaan kommentteja siitä, että löytyisikö Kajaanista muita tekijöitä, kun tekemiseeni ollaan oltu niin tyytyväisiä”, Salla kertoo huvittuneena.

Kun Sallalta kysyy, mitä asiakkaat tuumaavat kirjanpitäjästä, joka tekee työt Unkarista käsin, on tämä kuulemma toiminut hyvänä icebreakerina yhteyden syntymiselle: “Kovasti asiakkaita kiinnostaa, millaista elämä täällä on sekä meidän viinitilan viljely. Moni asiakkaista toimii myös itse ulkomailla ja heidän kanssaan on hauska vertailla maiden eroavaisuuksia”.

Aiemmassa työelämässä kiireistä matkalaukkuelämää viettänyt Salla on tyytyväinen EMUn tarjoamiin etätyömahdollisuuksiin sekä siihen, että vaikka matkalaukkuja nytkin pakataan, on meno rauhoittunut pääosin vain Suomen ja Unkarin välille. “Jo ennen kuin hain EMUlle, loisti emulaisista ylpeys olla osa juuri tätä työyhteisöä. Yhteishenki meillä on vahva ja on mukava olla osa tätä EMU-perhettä”, lisää Salla.

 

Jenni Kaarinasta: Etäjohtaminen on tätä päivää, vaikka työmatka olisikin 20 minuuttia

Jenni näki EMUn työpaikkailmoituksen kirjanpitotiimin vetäjän paikasta ja halusin saada työn kovasti. Jennillä ei ollut kokemusta etätyöskentelystä ja hänellä oli halu tehdä työt toimistolta käsin, työmatka kun EMUn Turun toimistolle on vain 20 minuuttia. Pian kuitenkin etätyöskentely tuli myös Jennille tutuksi: “Perhe-elämä ja oma rooli muuttivat toimistolla käymisen nopeasti etätyöskentelyksi. Minulla on paljon sisäisiä palavereja, joita on helpompi hoitaa kodin rauhassa. Kotona ei huomaakaan, että istuu yksinään, kun verkkotapaamisia on tiuhaan. Etätyöskentely ei korvaa kasvokkaisia tapaamisia, mutta sujuu yllättävän hyvin”.

Etäjohtaminen vaatii Jennin mukaan aktiivisuutta: “Tiiminvetäjäkollegoiden kanssa pidämme tiiviisti palavereja. Lisäksi EMU ohjaa pitämään säännöllisesti myös one-on-one -keskusteluja tiimiläisten kanssa. Videon välityksellä ei toki aina pääse aistimaan tiimiläisten tunnelmia, mutta tärkeää on luoda avoin keskustelusuhde tiimiläisiin ja se, että kynnys yhteydenottoon on matala. Myös tiimiläiset toimivat suurimmaksi osaksi etänä, joten eipä se aina auttaisikaan, vaikka menisin toimistolle pyörimään”.

Minun työkokemuksellani EMU erottuu työnantajana edukseen yrityksen matalalla hierarkialla. Se toteutuu täällä aidosti. Auttamisen halu ja yhdessä tekemisen meininki ovat tosi hienoja ja ainutlaatuisia juttuja, joita haluan omalla toiminnallani vahvistaa”, jatkaa Jenni.

 

Join the flock – Liity parveen!

Google on täynnä hakuja sanoille “kirjanpitäjä etätyö” tai “palkanlaskija etätyö”. Tämä kertoo siitä, että työtä halutaan tehdä omaan arkeen soveltuvalla tavalla. Vaikka meillä etätyöt onnistuvat 100%, ovat kaikki työntekijämme tervetulleita myös toimistoillemme. Haluamme tarjota emulaisille yhteisön, johon pääsee mukaan – teit sitten työt etänä tai toimistolta käsin.  Laita rohkeasti viestiä meille ja katsotaan, olisimmeko tulevaisuuden työpaikkasi.

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi