EMU – A great place to work

Avaimia kehitykseen, kasvuun ja kukoistukseen

EMU työskentelee jatkuvasti ollakseen parempi yritys ei ainoastaan talouden, vaan myös työhyvinvoinnin ja työviihtyvyyden mittareilla. Tahtotilamme on mahdollistaa kasvu ja kukoistus niin asiakkaillemme kuin työntekijöillemmekin, ja nämä ovatkin tiiviisti kytköksissä toisiinsa. Koska EMU on linjannut haluavansa olla Suomen paras työpaikka, lähdimme puolitoista vuotta sitten yhteistyöhön Great Place To Work ® -konsultoinnin kanssa saadaksemme konkreettisia työkaluja työviihtyvyyden kehittämiseen.

Yhteisöllisyys syventää vuorovaikutusta

Hyvässä työpaikassa ei pohjimmiltaan ole kyse kilpailukykyisistä ja rahanarvoisista henkilöstöeduista, vaan turvaa ja mielekkyyttä tuovista vuorovaikutussuhteista niin johdon ja työntekijöiden välillä kuin kollegoidenkin kesken. Tätä tuo yritys, jossa on matala hierarkia sekä välittömyys henkilöstön jäsenten välisessä kanssakäymisessä.

EMUlle omaleimaista välittömyyttä tuovat helposti lähestyttävät johtajat sekä jatkuva pyrkimys yhteisöllisyyteen erilaisilla virkistyksillä ja yhteisellä tekemisellä. Henkilöstöä myös kuunnellaan aktiivisesti organisaation kehitystarpeiden osalta. Yhteenkuuluvuuden eteen olemme tänä vuonna ahkeroineet mm. EMUn 10-vuotisjuhlalla ja Espanjan etätyöreissulla, joiden lisäksi arkea ovat rytmittäneet kuukausittaiset afterworkit. Vauhdilla kasvanut henkilöstö vietiin vastikään Isosaareen virkistys- ja tutustumispäivään, ja syyskuussa järjestettiin Repoveden vaellusviikonloppu halukkaille. Virkistykset tuovat henkilöstömme yhteen varsinaisen työarjen puurtamisen ulkopuolella, ja henkilöstön keskinäinen tunnelma EMUssa onkin hyvin kaverillinen ja rento.

Luottamus syntyy terveestä yrityskulttuurista

Turvallisuus ja mielekkyys eivät kuitenkaan synny vain yhteenkuuluvuuden tunteesta. EMUssa on vahvasti näkyvillä Growth mindset -kulttuuri, johon kuuluvat kiinteästi jatkuva kokeilu, kasvu ja oppiminen. Tällainen asenne kannustaa kokeilemiseen ja tekemällä oppimiseen: virheiden pelossa ei tarvitse jättää asioita tekemättä. Työntekijöitä kannustetaan myös konkreettisilla keinoilla, kuten erilaisilla koulutuksilla, oppimiseen ja kasvuun. Myös aito luottamus puolin ja toisin on avaintekijöitä merkityksellisyyden rakentamisessa. EMUssa työntekijöillä on yrittäjämäinen vapaus ja vastuu omasta työstään, ja työtä tehdään hyvin itsenäisesti.

Nämä ovat kaikki osa mittaristoa, jolla myös Great Place to Work ® kartoittaa työympäristön hyvinvointia ja organisaatiokulttuurin terveyttä. Tutkimuksissa mitataan mm. luottamusta johtoon, ylpeyttä omasta työpaikasta ja yhteishengen toteutumista.

Mikä GPTW?

Yhdysvaltalaistaustainen Great Place To Work on globaali tutkimus-, konsultointi- ja kehitysyritys, joka auttaa organisaatioita tunnistamaan, luomaan ja ylläpitämään hyviä työpaikkoja kehittämällä luottamukseen perustuvaa organisaatiokulttuuria. Viime vuonna EMU sijoittui kolmanneksitoista GPTW:n julkaisemassa Suomen parhaat työpaikat -listauksessa pienten yritysten sarjassa, ja on sertifioitu hyväksi työpaikaksi myös tämän vuoden kesäkuussa.

GPTW:n tarkoitus on käytännössä auttaa yrityksiä tähtäämään positiivisen vahvistamiseen: prosessissa ei ole tarkoitus korjata vikoja, vaan oivalluttaa henkilöstöjohtoa tekemään pieniä parannuksia, jotka auttavat yritystä olemaan työntekijöilleen mahdollisimman hyvä.

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!

Tuntuuko sustakin, että EMU olisi Great Place to Work? Hae meille töihin!