Whistleblowing – siis mikä?

Syksyllä 2019 vahvistettiin EU-direktiivi, joka velvoittaa kaikkia yli 50 henkilöä työllistäviä yrityksiä järjestämään sekä henkilöstölle että useille ulkoisille sidosryhmilleen whistleblowing-ilmoituskanavan. Aiemmin mahdollisesti käytössä olleet sähköpostikanava tai intranet eivät enää riitä täyttämään direktiivin vaatimuksia.

Direktiivin minimivaatimus aikataululle on:

  • yli 250 henkeä työllistävät organisaatiot 17.12.2021 mennessä
  • yli 50 henkeä työllistävät organisaatiot 17.12.2023 mennessä

Mikä ilmoituskanavan tarkoitus on?

Ilmoituskanavan tarkoituksena on ensisijaisesti suojella ilmoittajaa tarjoamalla anonyymi tapa ilmoittaa rikkomuksista ja väärinkäytöksistä sekä varmistaa, että ilmoituksiin reagoidaan tietyssä määräajassa. Direktiivin keskiössä on ilmoittajan anonymiteetin suojeleminen. Tästä syystä ilmoituksen vastaanoton ja käsittelyn seuranta tulee tehdä salatusti ilman ilmoittajalle lähteviä sähköposteja.

EMU auttaa whistleblowingin kanssa

Juuri nyt on hyvä hetki varmistaa, että yrityksessänne on havahduttu tilanteeseen ja ilmoituskanavan hankinta on mukana syksyn suunnitelmissa. Ilmoituskanava itsessään on helppo ottaa käyttöön, mutta prosessien laatimiseen ja henkilökunnan kouluttamiseen on hyvä varata hetki aikaa. Ilmoituskanava kannattaa ottaa aluksi oman henkilökunnan käyttöön ja harjoitella prosessia sisäisessä käytössä ennen ilmoituskanavan avaamista ulkoisille sidosryhmille.

Me EMUlla voimme auttaa laittamaan pakolliset whistleblowing-asiat kuntoon. Teemme yhteistyötä Juuriharja Consulting Groupin kanssa, joka on kehittänyt tätä varten First Whistle -nimisen ilmoituskanavan. Kysy lisää omalta yhteyshenkilöltäsi, autamme mielellämme!

Kysy lisää! Me autamme.