Mitataanko teidän yrityksessä henkilöstön tyytyväisyyttä ja hyvinvointia?

Motivoitunut, sitoutunut ja hyvinvoiva henkilöstö on avain yrityksen menestykseen – sen tietää jo moni! Ilahduttavaa onkin, että hyvinvointiin panostetaan nykyään monessa yrityksessä aiempaa vahvemmin. Henkilöstön ja työhyvinvoinnin kehittämisen keinovalikoimaan kannattaa ottaa mukaan säännöllisesti toteutettavat henkilöstökyselyt. Ne antavat suuntaviivoja ja pohjaa kehitykselle ja helpottavat työhyvinvoinnin johtamista. Sanonta “sitä saa mitä mittaa”, pitää tässäkin kohtaa paikkansa.

Parhaimmillaan henkilöstökysely tukee ja vahvistaa yrityksen strategian mukaista kehitystyötä. Henkilöstön mielipidettä kannattaa kysyä säännöllisesti, ja kysymykset tulee laatia tarkasti, jotta ne tukevat aidosti organisaation muita tavoitteita. Kysymyksiksi ja teemoiksi on tärkeää valita ne asiat, joita yrityksen on mahdollista kehittää ja joihin yrityksen johdolla ja esihenkilöillä on mahdollista vaikuttaa.

EMU avuksi henkilöstökyselyihin

EMUn HR-asiantuntijat auttavat mielellään henkilöstökyselyiden suunnittelussa, toteutuksessa ja raportoinnissa. Kartoitamme aluksi yrityksenne tavoitteet kyselylle, jonka perusteella laadimme kysymykset ja mittariston siten, että ne palvelevat tarkoitustaan mahdollisimman hyvin.

Pelkkä henkilöstön mielipiteiden kysyminen ei kuitenkaan riitä, vaan vastausten perusteella on tärkeää tehdä toimenpiteitä. Raportoimme henkilöstökyselyn tulokset teille ja mietimme yhdessä seuraavat askeleet henkilöstön tyytyväisyyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Ota yhteyttä!

Olisiko teille sopivin vaihtoehto kenties nopeat, kuukausittaiset pulssikyselyt vai kaipaatteko kerran vuodessa toteutettavaa laajaa ja syväluotaavaa henkilöstökyselyä? Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan eri vaihtoehdoista lisää!

Tiina Lönn
050 393 4761
tiina.lonn@emu.fi

Juuli-Maria Vuori
040 714 5548
juuli-maria.vuori@emu.fi

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi!