Miksi palkanlaskenta kannattaa ulkoistaa?

Palkanlaskenta kannattaa ulkoistaa, mikäli haluat säästää aikaa ja rahaa. Ulkoistamalla palkanlaskennan ammattilaiselle, voit myös nukkua yöt rauhassa tietäen, että työntekijät saavat palkan oikein laskettuna tilille palkkapäivänä sekä kaikki viranomaisilmoitukset tehdään määräajassa. Palkanlaskennan ei tule olla stressitekijä yrityksessä, sillä yhdessä voimme rakentaa siitä toimivan prosessin, jolloin yrittäjänä voit keskittyä ydinosaamiseesi.

 

Tärkeimmät syyt, miksi palkanlaskenta kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle

 

  1. SÄÄSTÄT PALJON AIKAA

Yrittäjältä voi mennä paljon aikaa asioiden opetteluun, sillä työehtosopimukset ja lainsäädäntö saattavat päivittyä jopa vuosittain. Tämän lisäksi palkkajärjestelmiin tulee jatkuvasti muutoksia. Tilitoimisto kouluttaa työntekijöitään jatkuvasti, jolloin ajantasainen tieto on aina palkanlaskijalla.

Jos palkanlaskentaan käytetty aika on poissa esimerkiksi yrityksen asiakas- ja esimiestyöstä, niin ulkoistamalla vapautat resurssit tuottavampaan työhön ja saat aikaan säästöä.

 

  1. ULKOISTAMINEN TUO TURVAA

Palkanmaksuun liittyy paljon viranomaisilmoituksia, kuten tulorekisteri-ilmoitukset ja kelailmoitukset. Ulkoistamalla palkanlaskennan kaikki tulee hoidettua ajallaan ja voit olla varma, että kaikki mahdolliset kela-korvaukset tulee haettua esimerkiksi työntekijän sairausloman tai perhevapaan osalta. Tilitoimistossa palkanlaskenta ei ole myöskään ikinä yhden henkilön takana, vaan poissaolojen aikana on aina paikalla tuuraaja ja varahenkilöjärjestelyt ovat turvalliset.

 

  1. SUJUVOITTAMALLA PROSESSIA VIRHEIDEN MÄÄRÄ VÄHENEE

Palkanlaskentaan liittyy monta prosessia, joita ovat mm.  työntekijän tuntiseuranta, matka-ja kululaskujen käsittely, henkilötietojen hallinta sekä laissa ja työehtosopimuksessa määritellyt tavat käsitellä mm. lomapäiviä, pekkasia, sairauslomia ja arkipyhiä. Ulkoistamisen yhteydessä voidaan katsoa kaikki prosessit luontevasti ajantasalle, niin että palkanlaskennan prosessi on mahdollisimman sujuvaa kaikkien kannalta.

Toimialalle sopiva työajanseurantajärjestelmä helpottaa työajan kirjaamista ja työntekijöiden kannalta on tärkeää, että palkkapäivänä  on oikea tuntimäärä maksussa ja palkkalaskelmalta löytyy esimerkiksi aina ajantasainen tieto kertyneistä lomapäivistä.

 

  1. SÄÄSTÄT RAHAA

Tiedon puutteesta tai unohduksista johtuneet virheet saattavat pahimmillaan aiheuttaa yrityksille myös lisäkustannuksia. Esimerkiksi myöhässä tehdystä tulorekisteri-ilmoituksesta tulee nopeasti useamman sadan euron lasku.

Palkanlaskennan ulkoistamisessa hinnoittelu perustuu yleensä palkansaajamääriin ja arvioituun työmäärään. EMUssa hinnoittelumalli on selkeä, joten kustannukset on helppo ennakoida.

 

  1. HENKILÖKOHTAINEN ASIANTUNTIJA AUTTAA AINA

Sinun ei tarvitse olla henkilöstö- ja palkkahallinnon kanssa yksin. Saat meiltä henkilökohtaisen palkka-asiantuntijan, joka auttaa ja selvittää kinkkiset kysymykset. Ulkopuoliselta asiantuntijalta saat myös uusia näkökulmia palkkahallinnon kehitykseen.

 

Milloin voin ulkoistaa palkkahallinnon?

Palkkahallinnon ulkoistaminen onnistuu vaikka heti ja se on helppoa. Mikäli palkanlaskenta ulkoistetaan ensi kertaa, on EMUlla toimivaksi testattu onboarding-prosessi sujuvaan palkanlaskennan aloitukseen. Palkanlaskennan ulkoistaminen ei vaadi isoja ponnisteluja yritykseltä myöskään siinä tapauksessa, että kyseessä on tilitoimiston vaihto: käytännössä voimme kysyä kaikki tarvittavat tiedot suoraan edelliseltä tilitoimistolta ja jatkaa siitä. Myöskään uuteen järjestelmään vaihtaminen ei ole työlästä, sillä Tulorekisterin myötä kaikki edelliset palkkatiedot koko vuoden osalta löytyy tarvittaessa sieltä.

Yhteistyömme alkaa yrityksesi nykytilanteen kartoittamisella. Tämän avulla pystymme määrittelemään oikeat prosessit ja järjestelmät palkanlaskentaa varten. Palkkahallinnon ulkoistaminen sopeutetaan yrityksesi tarpeisiin. Jutellaan lisää ja räätälöidään tilanteesi sopiva tarjous!

EMU on kokenut ja luotettava palkanlaskentakumppani yrityksille

Palkanlaskenta voi olla luotettavaa, sujuvaa ja vaivatonta, kun kumppanin valinta menee nappiin!

 

Kysy lisää ja keskustellaan tarpeistasi,

Fredrik Widenäs
0407387203
fredrik.widenas@emu.fi

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi

EMU – Hugging your business!