Julkinen rahoitus kasvun mahdollistajana

Innovaatioseteli, liikekumppanuustuki, T&K-laina – vaihtoehtoja kasvun rahoittamiseen on lukuisia pelkästään julkisen rahoituksen puolella. Rahoituskenttä on haastava hallittava jopa kokeneemmille alan asiantuntijoille, mistä siis tietää mikä on juuri omaan tilanteeseen sopivin rahoitusmuoto? Ja miten sitä haetaan?

Julkisen rahoituksen tukea voi saada erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin, kuten kansainvälistymiseen tai tuotekehitykseen. Hieman yleistäen voitaneen todeta, että tukea voi saada jos yrityksellä on kannattavaksi liiketoiminnaksi jalostettava innovaatio, joka edesauttaa kasvua, työllisyyttä tai kansainvälistymistä.

Keneltä julkista rahoitusta saa?

Julkista rahoitusta haetaan yleensä suoraan tahoilta, jotka rahoitusta myöntävät. Yleisimmät ja kenties tunnetuimmat tahot ovat:

  • Business Finland
  • ELY
  • Finnpartnership

Rahoitusta myöntää kuitenkin näiden edellä mainittujen lisäksi myös lukuisat muut toimijat. Esimerkiksi paikallispankeilta tai säätiöiltä on mahdollista saada rahoitusta.

Asiakascase: rahoitusta kansainvälistymiseen

Kansainvälistymistä aloittava yhtiö tarvitsee kumppaneita ja tietoa uudesta markkinasta, tässä tapauksessa Ruotsista. Yhtiö löysi ulkopuolisen tahon toteuttamaan kartoituksen ja tutkimuksen halutulla laajuudella. Näin rahoitusprosessi eteni:

  • Business Finlandille lähetettiin hakemus 20 000€ projektista ulkopuoliselle asiantuntijalla.
  • Tähän saatiin kolmessa viikossa positiivinen päätös.
  • Edessä oli 3 kk projekti, jonka aikana maksettiin yhteensä 20 000 € palvelusta ja saatiin jälkikäteen Business Finlandilta loppuraportin hyväksymisen jälkeen 10 000€.

Kiikarissa positiivinen rahoituspäätös

Rahoituksen hankkiminen kasvuyrityksessä on työlästä ja se vie helposti yli puolet toimitusjohtajan ajasta. Aikaa, joka on pois asiakkailta, tiimistä huolehtimisesta ja siitä, että kuljetaan kohti asetettuja tavoitteita. Me EMUlla autamme mielellämme sopivan rahoitusmuodon valitsemisessa, tuen määrittelyssä sekä rahoituksen hakemisessa. Sen lisäksi että saat aikaa yritystoiminnan pyörittämiseen, myös todennäköisyys rahoituksen saamisessa osaavan kumppanin avulla kasvaa merkittävästi.

Olemme täällä sinua varten

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä mikä olisi sinun yrityksellesi paras rahoitusvaihtoehto. Ota yhteyttä Harriin – jutellaan lisää!

Harri Jantunen
Startup and Growth Business Unit Director
harri.jantunen@emu.fi
050 392 7610

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi

Myös EMU on kasvuyritys, tunnemme kasvuyritysten haasteet kuin omat taskumme. Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä kuinka voisimme auttaa sinua rahoituksen saamisessa.