Budjetoi nyt – vielä ehdit ryhtyä tuumasta toimeen

Menneeseen emme voi vaikuttaa, eikä peruutuspeiliin kannatakaan jäädä tuijottelemaan. Sen sijaan tulevaisuuden suunnittelu ja ennakointi ovat avaimia onnistuneeseen liiketoimintaan. Ja mikä olisikaan parempi työkalu kuin budjetti suunnittelun tueksi. Hyvä budjetti kirkastaa koko organisaation näkemyksen siitä, mitä kasvu vaatii. Nyt on viime hetket käsillä suunnitella ensi vuosi budjettinäkökulmasta – autamme tarvittaessa mielellämme!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Yrityksen talouden suunnitteleminen ja näkemyksen rakentaminen tulevaan auttaa yritysjohtoa hahmottamaan yrityksen tulevaisuutta paremmin ja helpottaa tavoitteiden asetantaa. Kerran vuodessa laadittava budjetti ei kuitenkaan riitä varsinkaan kasvuyrityksissä, vaan budjettia on seurattava aktiivisesti ja sitä kannattaa tarkentaa tarpeen mukaan ennusteiden muodossa.

Me EMUn talousjohtamisen asiantuntijat olemme täällä tukeaksemme yritystäsi menestymään liiketoiminnassaan. Ja menestykseen pääsee suunnittelemalla tulevaisuutta lukujen pohjalta. Yrityksen johto tekee päätökset siitä, miten tavoitteisiin päästään ja me taas voimme auttaa talouslukujen raportoinnissa, ja siinä miten seuranta toteutetaan.

Budjetti on talousjohtamisen tärkein työkalu

Nyt viimeistään kannattaa suunnitella ensi vuoden tavoitteet ja ryhtyä tuumasta toimeen niiden toteuttamiseksi. Budjetin pohjana voi käyttää edellisen tilikauden lukuja. Toki varsinkin kasvuyrityksissä on paikallaan miettiä budjettiin lisäksi myös sekä kasvu- että kannattavuustavoitteita. Näin pystytään luomaan yrityksen suuntaviivoja ja varautumaan paremmin tulevaan.

Meillä EMUssa on käytössä uusi selainpohjainen työkalu raportointiin, EMU Dashboard. Se mahdollistaa monipuolisen raportoinnin tunnuslukuineen ja graafeineen. Työkalun avulla on mahdollista seurata myös rullaavaa ennustetta, jota voidaan raportoida monin eri tavoin myös räätälöityjen raporttien muodossa. EMU Dashboard mahdollistaa lisäksi tasebudjetoinnin, jolloin kassavirran ennustaminen onnistuu.

Mitäpä jos vietäisiin yrityksessäsi talouden suunnittelu ja raportointi seuraavalle tasolle? Ole rohkeasti yhteydessä, autamme mielellämme!

Rakennetaan yhdessä sinun tarinasi

EMUn avulla parempaa näkyvyyttä ensi vuoteen.