EMU mukana Boardman Grown Kasvuyritysten vauhdittamishankkeessa

Kasvuyrittäjien osaamisverkosto Boardman Grow on käynnistänyt helmikuussa 2019 kaksivuotisen kasvuyritysten vauhdittamishankkeen. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa ja ratkoa suomalaisia yrityksiä pidätteleviä kasvun esteitä kehittämällä ja jakamalla parhaat neuvot ja opit pk- ja kasvuyritysten johtamiseen, hallitustyöskentelyyn sekä kansainvälistymiseen liittyen.

Kaaoksesta kasvuun! -kasvuyritysten vauhdittamishankkeen lähtölaukaus on Turussa 19.3.2019 järjestettävä kasvusparraustapahtuma. Tämän vuoden aikana tapahtumasarja saa jatkoa 23.5. Helsingissä pidettävällä tapahtumalla ja syksyllä vuorossa ovat Tampere ja Oulu. EMU on mukana tapahtumien round table -keskusteluissa sparraamassa talouden hallinnasta kasvussa yhdessä mielenkiintoisten case-yritysten kanssa.

Kasvuyrityksen haasteita taklaamassa

Me EMUlla haluamme olla mukana auttamassa kasvuyrityksiä menestymään ennakoivan talouden hallinnan avulla. Helpotamme kasvuyritysten rahoituksen saantia, parannamme heidän kykyään nähdä tulevaisuuteen ja kasvatamme ymmärrystä mitä milläkin hetkellä liiketoiminnalta edellytetään. Esimerkiksi, riittääkö kassa, kuinka paljon käyttöpääomaa kasvu syö tai palaako henkilöstö loppuun.

“Kun vauhti on kova, kasvu ja ennen kaikkea sen nopeus voi yllättää. Vauhtisokeuden huumassa talouden hallinta ei ole välttämättä päällimmäisenä mielessä. Kasvu syö rahaa, mutta kuinka paljon? Tuloksen ja taseen todellisuutta ei välttämättä nähdä eikä tiedetä kuinka kauan rahat riittävät.“, EMUn toimitusjohtaja Samuli Saviala summaa kasvuyritysten kohtaamia haasteita.

Kasvua voi hidastaa myös rahoituksen loppuminen kesken kiivainta kasvua. Vierasta pääomaa ei ole saatavilla, koska valtaosalla kasvuyrityksistä ei riitä vakuusmassa ja oman pääoman ehtoista rahoitusta on Suomessa tarjolla liian vähän.

“Meidän avullamme kynnykset kasvun polulla pystytään tunnistamaan, niihin voidaan etukäteen varautua ja lopulta ylittää parhaalla mahdollisella tavalla. Myös EMU on kasvuyritys, joten uskallan väittää että tunnemme kasvuyritysten haasteet kuin omat taskumme.”, Saviala jatkaa.

"Myös EMU on kasvuyritys, tunnemme kasvuyritysten haasteet kuin omat taskumme."

 

Lue lisää Turussa 19.3. pidettävästä Kaaoksesta Kasvuun -tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.3. Parhaita eväitä tilaisuus ja koko hanke tarjoaa yrityksille, joilla on jo vakiintunutta toimintaa, palkattua henkilökuntaa ja tahtoa hakea uutta kasvua ja skaalautuvuutta liiketoimintaan.

Hankkeesta lisää myös Kauppalehden nettisivuilla (Näin taklataan kasvun esteet – Yrittäjät lähtivät selättämään pullonkauloja yhteisvoimin, Kauppalehti 6.3.2019).