Tekoäly

Tekoäly Hoi! Missä olet ja minne menet?

EMUn viidennessä Roundtablessa tartuttiin tekoälyn moniulotteiseen haasteeseen. Keskustelijoina olivat Antti Merilehto ja Jaakko Lindgren, jotka ottivat kantaa sekä Suomen asemaan tekoälyssä, että siihen, mitä Suomen tulisi tehdä pysyäkseen tekoälyn kehityksessä mukana. Keskustelussa puitiin millaisia vaikutuksia Antti ja Jaakko ylipäänsä näkevät tekoälyn tuovan. Lisäksi keskusteltiin, millaista on yrityksen pyörittäminen tekoälymurroksessa ja sen jälkeen. EMUn osakas, Tapio Meltti, toimi keskustelun moderaattorina.

TEKOÄLY ja muut Roundtable -keskustelut löydät täältä.


JAAKKO LINDGREN
Jaakko Lindgren on digitaalisen maailman juristi ja teknologiaoikeuteen erikoistuneen asianajotoimisto Dottirin osakas. Dottir toimii modernin juridiikan aloilla Helsingissä, Berliinissä ja San Franciscossa. Jaakko on myös toiminut suuren suomalaisen pörssiyhtiön lakimiehenä, asianajajana Suomen vanhimmassa asianajotoimistossa, sekä Suomen IT-oikeuden yhdistyksen puheenjohtajana.


ANTTI MERILEHTO
Antti Merilehto puolestaan on maan tunnetuimpia tekoälyn tulkkeja. Hänen työuransa digitaalisen liiketoiminnan saralla on vaiherikas. Antti on toiminut mm. Googlen Euroopan pääkonttorilla ja nykyään maajohtajana Finch Finland -yrityksessä.

"Me suuntaamme katseemme kohti yhteiskuntaa, jossa tekoäly on hallitsevassa roolissa"

Ota yhteyttä